Antena Meniu Search
x

Ucraina avertizează: Un "conflict îngheţat" în estul ţării ar putea destabiliza Europa

Ucraina a îndemnat UE să nu accepte ca rebelii proruşi să înfiinţeze un aşa-zis stat în estul Ucrainei, avertizând că un conflict îngheţat ca în Republica Moldova sau Georgia poate destabiliza Europa

Ucraina a îndemnat UE să nu accepte că rebelii proruşi să înfiinţeze un aşa-zis stat în estul Ucrainei, avertizând că un conflict îngheţat ca în Republica Moldova sau Georgia poate destabiliza Europa

Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin a îndemnat Moscova să-i descurajeze pe separatişti să organizeze alegeri separate în regiunile Doneţk şi Lugansk, în est, luna viitoare.

Klimkin a declarat că locuitorii din regiunea Donbas ar face mai bine să voteze în alegerile organizate de către Kiev în decembrie. El a subliniat că "alegerile false" organizate de către rebeli la Doneţk şi Lugansk vor consolida impresia că estul Ucrainei devine un "conflict îngheţat" pe termen lung, ca cel din regiunea Transnistria din Republica Moldova ori Abhazia din Georgia, regiuni separatiste susţinute de către Moscova, scriu cei de la Mediafax.

Şeful diplomaţiei ucrainene a făcut aceste declaraţii la Bruxelles, unde s-a întâlnit, împreună cu alţi oficiali ucraineni de rang înalt, cu omologi din UE şi NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ucraina avertizează: Un "conflict îngheţat" în estul ţării ar putea destabiliza Europa