Antena Meniu Search
x

Video Ucraina se pregăteşte de contraofensivă, după bombardamentele dronelor ruseşti din ultimele zile. Volodimir Zelenski a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Deşi se tot vorbeşte de ceva timp despre faptul că Ucraina s-ar pregăti de contraofensivă, atacurile Rusiei nu par să ia vreo pauză. În ultimele ore mai multe oraşe ucrainene au devenit ţinte pentru armata rusă. Zelenski a anunţat recent un alt pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează entităţile şi persoanele care "promovează teroarea", spune el. Între timp, Danemarca a înfiinţat un nou program de ajutorare a Ucrainei, în valoare de 133 de milioane de dolari. 

de Redactia Observator

la 28.05.2023, 10:28

Vezi și

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunţat că numai ieri au fost interceptate 7 drone ruseşti. Ca răspuns, mai multe brigăzi au început să folosească alte drone de luptă pentru a mai reduce din avântul Rusiei.

Soldat: Când ruşii nu pot intra, nu pot ocupa oraşul, Bahmutul este un exemplu perfect, încearcă să-l distrugă în totalitate. Să ne uităm puţin la Maryinka, unde mai bine de un an au fost lupte pentru oraş. Nici nu mai poate fi numit oraş acum.

Preşedintele Ucrainei a anunţat că va sancţiona Rusia

În mesajul zilnic adresat ucrainenilor, Volodimir Zelenski a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei. În plus, a mulțumit Japoniei, Finlandei, Germaniei, Canadei și Islandei pentru ajutorul acordat Ucrainei în această săptămână.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Există sancţiuni împotriva entităţilor legale, dar şi a indivizilor, majoritatea ruşi, care lucrează pentru teroare. Un total de 220 de companii şi 51 de persoane. Vorbim despre întreprinderi industrial-militare care au legătură cu unele companii ruseşti. Companii care servesc războiului. 

Între timp, ministrul rus al Apărării a anunţat că ieri au fost doborâte 12 drone ucrainene de către forţele armate. Tot ieri, Ucraina ar fi lovit instalațiile unei conducte de petrol din Rusia. La Moscova, Putin a avut o întâlnire cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko. După întrevederea din spatele uşilor închise, Lukașenko ar fi fost transportat de urgenţă la spital, spun unele surse. Preşedintele a mai avut probleme de sănătate în ultima perioadă, însă nu grave, susţine el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucraina se pregăteşte de contraofensivă, după bombardamentele dronelor ruseşti din ultimele zile. Volodimir Zelenski a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei