Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a continuat să avanseze pe trei direcţii, la Bahmut, în Doneţk şi Zaporojie

Război în Ucraina. Guvernul ucrainean a transmis marţi noi progrese ale forţelor sale armate în împrejurimile Bahmut (est) şi în regiunea Zaporojie (sud) în două dintre cele trei sectoare de pe linia frontului, unde Kievul a confirmat în ultimele zile acţiuni ofensive de recucerire a teritoriului

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 15:36

Ucraina susţine că a continuat să avanseze pe trei direcţii, la Bahmut, în Doneţk şi Zaporojie
Ucraina susţine că a continuat să avanseze pe trei direcţii, la Bahmut, în Doneţk şi Zaporojie - Telegram

Potrivit ministrului adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, forţele Kievului au preluat controlul asupra a aproximativ trei kilometri pătraţi în zona localităţii Orihiv din regiunea Zaporojie în ultimele ore.

În această parte de front, Ucraina ar fi avansat "între o jumătate de kilometru şi un kilometru" în direcţia portului Berdiansk, ocupat de Rusia, la sud de Orihiv.

În împrejurimile Bahmut, trupele ucrainene au avansat 250 metri înspre rezervorul Berhivka, la nord de acest oraş din estul regiunii Doneţk, care este aproape în întregime ocupată de ruşi.

Maliar a raportat, de asemenea, un avans ucrainean de 200 de metri în apropiere de Toreţk, un oraş din Doneţk aflat la aproximativ 35 de kilometri sud-vest de Bahmut.

Pe acelaşi subiect

Potrivit armatei ucrainene, lupte intense se dau în zona Orihiv (Zaporojie), în Mariinka, Lîman şi Bahmut (regiunea Doneţk/est).

În aceste puncte de pe front, Rusia face tot ce poate pentru a-şi apăra poziţiile, lansând atacuri şi folosind aviaţia şi artileria pentru a respinge acţiunile ofensive ucrainene.

"Pe parcursul acestei ofensive, trupele noastre se confruntă cu numeroase câmpuri minate combinate cu şanţuri antitanc", a declarat ministrul adjunct al apărării de la Kiev.

Potrivit lui Maliar, forţele ruse încearcă să contraatace "în mod constant" cu vehicule blindate şi "utilizarea masivă a rachetelor ghidate antitanc şi a dronelor kamikaze".

În acelaşi timp, Statul Major al armatei ucrainene a denunţat marţi că soldaţii ruşi ar profita de evacuarea oamenilor din zecile de localităţi inundate în urma distrugerii barajului de la Kahovka, pe fluviul Nipru, în regiunea Herson (sudul Ucrainei), jefuind casele rămase fără supraveghere.

Invadatorii ruşi se dedau pe scară largă jafurilor în localităţile inundate din regiunea Herson, se arată în buletinul publicat marţi de Statul Major General al armatei ucrainene.

Forţele ruse trimit camioane goale care sunt prezentate drept transporturi de ajutor umanitar şi apoi le încarcă cu mobilă, echipamente electronice şi alte bunuri pe care militarii ruşi le sustrag din casele localnicilor evacuaţi, se afirmă în buletinul militar.

Centrul acestor operaţiuni ar fi localitatea Gola Pristan, în partea ocupată de Rusia a regiunii Herson, unde se pare că sosesc camioanele.

O explozie a distrus marţea trecută un baraj imens în localitatea Nova Kahovka, în teritoriul ocupat de ruşi în Herson.

Distrugerea barajului, despre care Kievul susţine că a fost comisă în mod deliberat de Rusia, a provocat o catastrofă ecologică şi umanitară în zonă, notează EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a continuat să avanseze pe trei direcţii, la Bahmut, în Doneţk şi Zaporojie