Antena Meniu Search
x

Ucraina cheamă la război toţi bărbaţii plecaţi în străinătate. Ce se va întâmpla cu cei care refuză

Război în Ucraina. În căutarea de soldaţi suplimentari, ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov doreşte să îi cheme acasă anul viitor pe bărbaţii ucraineni care locuiesc în străinătate, informează joi dpa, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 16:02

Ucraina vrea ca din 2024 toţi bărbaţii plecaţi în strâinătate să revină în ţară pentru a lupta contra Rusiei. Ce se va întâmpla cu cei care refuză
- Profimedia

Bărbaţilor ucraineni cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani din Germania şi altele ţări, care sunt apţi pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare ale forţelor armate, a spus Umerov în comentarii publicat miercuri seara în mass-media germane, inclusiv în Bild, Welt TV şi Politico.

Armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldaţi

Ministrul ucrainean a spus că adresează "o invitaţie" şi a ţinut să fie clar că nu vor exista sancţiuni dacă cineva nu va da curs cererii."Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar", a adăugat el. Armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldaţi pentru a putea face faţă invaziei ruse. Cu toate acestea, condiţiile-cadru financiare şi politice încă nu au fost clarificate, iar preşedintele Volodimir Zelenski consideră că mobilizarea este o "chestiune sensibilă".

În pofida interdicţiei, mulţi bărbaţi ucraineni au plecat în străinătate pentru a evita să fie mobilizaţi pentru a lupta pe front.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ucraina cheamă la război toţi bărbaţii plecaţi în străinătate. Ce se va întâmpla cu cei care refuză