Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii au folosit pentru prima dată o dronă Switchblade pentru a ataca teritoriul Rusiei: ar fi fost ucişi agenţi ai FSB

Armata ucraineană dă o replică tot mai puternică bombardamentelor neîncetate ale Rusiei. Noaptea trecută, potrivit unor ştiri încă neconfirmate, un atac ucrainean a avariat serios un important pod peste Nipru, o cale majoră de aprovizionare a trupelor de ocupaţie din Herson. Preşedintele Zelenski acuză Moscova că urmăreşte să instaureze o "teroare a preţurilor" în ţările europene.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 10:24

Vezi și

Explozii puternice s-au produs în zona podului Antonivski, principala cale de aprovizionare a trupelor ruse care ocupă oraşul Herson. Întreruperea circulaţiei pe acest pod ar bloca, practic, forţele Rusiei în Herson, înaintea potenţialei ofensive a ucrainenilor pe acest front. Ieri s-a mai înregistrat o premieră în războiul declanşat de Moscova. Pentru prima dată, armata ucraineană a folosit o dronă livrată de Statele Unite pentru un atac pe teritoriul Rusiei, la doi kilometri de frontieră. O persoană, cetăţean al Republicii Moldova, şi-a pierdut viaţa şi trei au fost rănite. La Kiev se afirmă că era vorba de agenţi ai serviciului secret rusesc FSB.

Bombardamentele ucrainene sunt tot mai dure şi precise

Bombardamentele ucrainene sunt tot mai dure şi precise. În Donbas, un depozit de carburant de pe teritoriul ocupat de ruşi a fost distrus de un uriaş incendiu. Poate ca o replică, rachetele lansate de avioanele ruseşti au devastat staţiunea Zatoka, de la vărsarea Nistrului, la o sută de kilometri de Delta Dunării. Localitatea nu adăpostea nici soldaţi, nici instalaţii militare. Tot pe litoralul Mării Negre a fost lovit portul Nikolaev, cu câteva zile înaintea reluării exporturilor de cereale ucrainene pe cale maritimă. Armata rusă susţine că a vizat doar obiective militare. Dar la Kiev se crede că transportul cerealelor poate deveni un mijloc de presiune asupra Europei, aşa cum este şi livrarea gazului rusesc.

"Prin Gazprom, Moscova face tot ce poate pentru ca iarna care vine să fie cât mai grea în ţările europene. La o asemenea teroare trebuie să se răspundă cu sancţiuni", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. În cinci luni de război, armata rusă a devastat şi ocupat teritorii dar nu a putut învinge voinţa de rezistenţă a Ucrainei. Armata este susţinută de numeroşi voluntari civili. Între ei, o activistă din Kiev binecunoscută pe frontul din Donbas, unde se deplasează în pantofi cu tocuri. A început prin a aduce materiale medicale pentru soldaţi, apoi s-a calificat ca asistentă medicală şi acum le predă militarilor cursuri de prim ajutor. Ea crede în victorie dar nu se aşteaptă ca războiul să ia sfârşit prea curând. "Cred că am trecut de momentul în care conflictul putea fi soluţionat pe cale paşnică, prin negocieri. În prezent, victoria ar putea să ne coste propriile noastre vieţi", a declarat Natalia Voronkova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii au folosit pentru prima dată o dronă Switchblade pentru a ataca teritoriul Rusiei: ar fi fost ucişi agenţi ai FSB