Meniu
Search
x

UE a anunţat luna în care vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în ţările europene

Mai sunt multe luni până când europenii ar putea beneficia de vaccinul COVID-19. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, în cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de doze pe lună, pentru Uniunea Europeană.

De Andreea Anghel la 28.10.2020, 17:58
  • Uniunea Europeană a rezervat deja peste un miliard de doze din viitorul vaccin
  • Companiile farmaceutice ar putea livra până la 50 de milioane de doze pe lună, pentru Uniunea Europeană

Cel mai devreme, vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în toate ţările Uniunii Europene abia din luna aprilie a anului viitor, scrie Mediafax, care citează surse Reuters. Uniunea Europeană a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin, dezvoltat de către trei companii farmaceutice. Oficialii europeni se află în continuare în negocieri pentru a pre-comanda un alt miliard de flacoane, de la alte companii. 

În plus, Comisia Europeană a anunțat că, foarte probabil, în prima fază, distribuirea vaccinurilor o să fie limitată. Însă, nu a fost specificat și pentru ce perioadă de timp s-ar putea întâmpla acest lucru. 

Potrivit surselor Reuters, oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

Nu vor exista suficiente vaccinuri COVID-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021" le-ar fi transmis un oficial al Comisiei Europene diplomaţilor, luni, în timpul unei şedinţe cu uşile închise.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » UE a anunţat luna în care vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în ţările europene