Antena Meniu Search
x

UE a anunţat luna în care vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în ţările europene

Mai sunt multe luni până când europenii ar putea beneficia de vaccinul COVID-19. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că, în cel mai bun caz, companiile ar putea livra până la 50 de milioane de doze pe lună, pentru Uniunea Europeană.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 28.10.2020, 17:58

Comisia Europeană a rezervat deja un miliard de doze din viitorul vaccin
Ursula von der Leyen a vorbit despre potențialele vaccinuri împotriva coronavirusului - Abaca Press /AA/ ABACA via Hepta
  • Uniunea Europeană a rezervat deja peste un miliard de doze din viitorul vaccin
  • Companiile farmaceutice ar putea livra până la 50 de milioane de doze pe lună, pentru Uniunea Europeană

Cel mai devreme, vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în toate ţările Uniunii Europene abia din luna aprilie a anului viitor, scrie Mediafax, care citează surse Reuters. Uniunea Europeană a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin, dezvoltat de către trei companii farmaceutice. Oficialii europeni se află în continuare în negocieri pentru a pre-comanda un alt miliard de flacoane, de la alte companii. 

În plus, Comisia Europeană a anunțat că, foarte probabil, în prima fază, distribuirea vaccinurilor o să fie limitată. Însă, nu a fost specificat și pentru ce perioadă de timp s-ar putea întâmpla acest lucru. 

Potrivit surselor Reuters, oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

Nu vor exista suficiente vaccinuri COVID-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021" le-ar fi transmis un oficial al Comisiei Europene diplomaţilor, luni, în timpul unei şedinţe cu uşile închise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » UE a anunţat luna în care vaccinul COVID-19 ar putea ajunge în ţările europene