Antena Meniu Search
x

Ultimul mesaj al unei mame din Londra înainte să moară, răpusă de coronavirus: “Rugaţi-vă pentru mine să mă întorc acasă, la copii”

O mamă a cinci copii, bolnavă de coronavirus, a împărăşit pe reţelele de socializare un ultim mesaj în care a vorbit despre teama de a nu se mai întoarce acasă pentru a avea grijă de copii, cu câteva zile înainte de a muri, răpusă de teribilul virus.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.01.2021, 12:42

Karen Hobbs
Ultimul mesaj al unei mame din Londra înainte să moară, răpusă de coronavirus - Facebook/ Karen Hobbs
  • Familia ei spune că nu sunt siguri de modul în care a contractat virusul.
  • Rareori ieşise din casă de la începutul pandemiei.

Karen Hobbs, în vârstă de 40 de ani, şi-a împărtăşit pe reţelele de socializare teama cumplită de a nu se întoarce acasă la copiii ei, după ce a fost internată în spital cu simptome grave de Covid-19. Îşi rugase prietenii, familia să se roage pentru recuperarea ei, în speranţa că se va însănătoşi.

Fosta stewardesă aeriană din Cardiff se îmbolnăvise chiar înainte de Crăciun. Fusese descrisă de prieteni ca fiind o persoană sănătoasă, „în formă”, fără alte probleme de sănătate. Chiar şi aşa, din cauza complicaţiilor, a fost internată în spital la data de 27 decembrie.

Familia ei spune că nu sunt siguri de modul în care a contractat virusul, deoarece rareori ieşise din casă de la începutul pandemiei. Aceştia au vorbit într-un interviu despre iubirea pe care femeia le-o purta copilaşilor ei şi despre durerea prin care au trecut la aflarea veştii că nu se va mai întoarce acasă; i-au îndemnat de asemenea pe oameni să respecte regulile de protecţie pentru nu fi puşi în situaţia în care să fie nevoiţi să înmormânteze pe cineva drag.

„În primele două zile Karen a fost acasă. Nu putea face nimic, stătea doar în apt, nu avea energie. Credeam că va ceda din cauza tusei şi a respiraţiei îngreunate. Îi vezi la televizor când sunt pe oxigen, dar este diferit atunci când cineva este în faţa ta şi se simte atât de rău” a mărturisit Rachel, sora lui Karen.

„Doamna din patul vis-a-vis de mine tocmai a murit în faţa mea, de Covid"

Într-o serie de actualizări pe Facebook, Karen a prezentat „viaţa” în secţia de Terapie Intensivă, după ce a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar din Țara Galilor, potrivit Mirror.

„Ei bine, am fost trimisă acasă de la spital noaptea trecută doar ca să sun din nou la ambulanţă pentru că tot nu puteam respira, aşa că... înapoi la spital. Pot spune sincer că am primit un şut în fund de la Covid!” scrisese tânăra mamă pe Facebook în data de 28 decembrie.

„Doamna din patul vis-a-vis de mine tocmai a murit în faţa mea, de Covid. Sărmana, sărmana doamnă, asistentele s-au chinuit atât de mult să o resusciteze, dar nu a putut fi ajutată. Las asta drept avertisment pentru oricine crede că este ok să încalce regulile de protecţie” menţionase ea într-o postare, două zile mai târziu.

În ajunul Anului Nou, Karen a descris cum „se chinuia să răspundă” mesajelor primite de la oameni: „Nu reuşesc să răspund tuturor mesajelor în starea asta”

"Credem că va muri" le-a spus medicul, cu o săptămână înainte 

În data de 2 ianuarie însă, Rachel şi familia au realizat pentru prima dată cât de gravă este starea surorii sale şi şi-au dat seama că sunt şanse reale ca aceasta să nu se mai întoarcă acasă:

„Voi fi băgată în comă indusă şi m-au avertizat că s-ar putea să nu mă mai trezesc, vă rog din suflet să vă rugaţi pentru mine să reuşesc, să mă trezesc din asta şi să mă întorc acasă la copiii mei. Sunt terifiată.”

În următoarele zile, familia a fost chemată pentru a vorbi cu doctorul despre starea de sănătate a mamei, care se deteriora rapid. Au putut să o viziteze pentru ultima dată pentru a-şi lua adio, dar sperând totuşi într-o minune.

„Am fost chemați cu o săptămână înainte să moară. Am venit toţi în ziua aia de marţi, iar medicul a venit şi ne-a explicat puţin despre ce se întâmplă şi despre cât de bolnavă este. Avea disfuncţie multiplă de organe. Ne-a spus practic: ‘Credem că va muri’. Am rămas stupefiaţi. Credeam că va fi bine, credeam că îşi va reveni” a povestit Rachel.

Femeia a suferit un stop cardiac şi nu s-a mai trezit din coma indusă

Rachel plănuise să se mute cu Karen și copiii ei Dylan ( 14 ani ), Niamh ( 11 ani ), Amelia (9 ani ), Sam (8 ani) și Olivia (4 ani ) pentru a ajuta familia să se ridice pe picioare, după ce ar fi fost externată.

A suferit un stop cardiac şi a murit pe 19 ianuarie, după ce nu s-a mai trezit din coma indusă.

În memoria ei, personalul medical din secția de terapie intensivă le-a dat copiilor câte o amprentă a mâinii şi o şuviţă de păr, puse într-o cutie de memorii pe care să o poată păstra gândindu-se „la mămica lor”.

„Părea destul de liniştită. Copiii au intrat să o vadă, dar erau foarte trişti. Au avut acolo un psiholog pentru copii care le-a explicat. Am fost pur şi simplu şocaţi. Ne-am gândit doar că se va interna şi va ieşi. Nu credeam că va fi ea, o persoană în formă, sănătoasă”

Pentru familia lui Karen, trecerea ei în nefiinţă este deosebit de greu de procesat, având în vedere că a respectat de la bun început regulile de protecţie şi nu a ieşit din casă.

"Nu a ieșit, și-a făcut cumpărăturile online. Obișnuiam să trec pe lângă casă și să le fac semn cu mâna copiilor din grădină sau să stau afară, ea deschidea fereastra și vorbeam de la depărtate. Mai mergea la şcoală, dar în afară de asta nu ieşea din casă. Alţi oameni încalcă regulile, mă înnebuneşte acest gând. Săraca mea soră a dispărut şi era cea mai atentă persoană.”

Aducându-i un omagiu, Rachel a vorbit şi despre cât de grijulie şi bună era femeia cu cei cinci copii ai săi.

„Stătea ore în şir cu ei, se jucau, colorau. Sunt atât de educaţi, nu îi simţi prin casă, atât de cuminţi sunt. Cel mai mic nu prea înțelege. Mama lor era acolo tot timpul. Prietenii ei au spus că are cea mai mare inimă. A fost mereu acolo pentru toți apropiaţii. Chiar dacă era ocupată, îşi făcea timp şi pentru alți oameni".

În zilele de după moartea lui Karen, o pagină GoFundMe a fost creată de prieteni pentru a-i susține pe copiii și pe tatăl lor.

Până acum s-au strâns peste 7.000 de lire sterline dintr-o țintă de 10.000 de lire sterline.

Jemma Greenman, cea care a creat pagina de strângere de fonduri, a spus: "Karen a fost unică și cel mai bun prieten pe care și l-ar putea dori cineva. Amintirile noastre din vremurile petrecute împreună sunt magice, o vom prețui şi o vom păstra în inimile noastre pentru totdeauna. Te iubim Kar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ultimul mesaj al unei mame din Londra înainte să moară, răpusă de coronavirus: “Rugaţi-vă pentru mine să mă întorc acasă, la copii”