Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Un act de vandalism prostesc; este sfâşietor". Celebrul arbore Sycamore Gap din Marea Britanie, doborât intenţionat de o persoană, în timpul nopţii

Unul dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, situat lângă Zidul lui Hadrian din nord-estul Angliei, a fost "doborât intenţionat". Anunţul vine din partea agenţiei care administrează parcul naţional în care se afla arborele.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 16:54

"Agenţia Parcului Naţional Northumberland este în măsură confirme că, din păcate, celebrul arbore Sycamore Gap s-a prăbuşit în noaptea trecută", a precizat instituţia britanică într-un comunicat. "Avem motive să credem că a fost doborât intenţionat", se adăugă în acelaşi comunicat.

Situat lângă celebrul zid construit în epoca Romei Antice pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, acel majestuos arţar dintr-un peisaj spectaculos a apărut în cinematografie în "Robin Hood: Prince of Thieves'", un film cu Kevin Costner din anul 1991.

Profimedia

Potrivit unor fotografii distribuite pe reţelele de socializare, doar un trunchi - retezat în plan orizontal - a mai rămas din Sycamore Gap Tree, desemnat "copacul anului" din Anglia în 2016.

Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia locală a anunţat deschiderea unei anchete şi încearcă să afle dacă a fost comisă o infracţiune penală. Deputata din acel comitat, Mary Foy, a denunţat "un act de vandalism prostesc" şi "sfâşietor" comis asupra unui reper al regiunii Nord-Est din Regatul Unit.

Profimedia

"Sunt foarte tristă pentru ceea ce s-a întâmplat cu emblematicul Sycamore Gap, care va îndurera atât de mulţi oameni din ţara întreagă şi chiar din lume", a adăugat ea, potrivit Agerpres. Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost "tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Un act de vandalism prostesc; este sfâşietor". Celebrul arbore Sycamore Gap din Marea Britanie, doborât intenţionat de o persoană, în timpul nopţii