Antena Meniu Search
x

Un agent imobiliar din Iran, arestat pentru că a vândut o casă unui câine

Directorul unei agenţii imobiliare din Iran a fost arestat pentru "subminarea valorilor morale" după ce a vândut un apartament unui câine, a anunţat duminică poliţia, transmite AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.08.2023, 14:51

Un agent imobiliar din Iran, arestat pentru că a vândut o casă unui câine
- Profimedia - imagine ilustrativă

Poliţia a demarat o anchetă "în urma difuzării unei înregistrări video care prezintă semnarea vânzării unui apartament unui câine de către o agenţie imobiliară din vestul Teheranului", a declarat poliţia într-un comunicat citat de agenţia locală de presă Isna. Această înregistrare video, devenită rapid virală pe reţelele sociale, prezintă un cuplu care pretinde că i-a vândut un apartament câinelui Chester, din rasa Shih Tzu, în lipsa unui moştenitor.

În Iran, ca în multe ţări musulmane, câinele este considerat necurat

Potrivit acestor imagini, câinele mic, alb, aşezat pe biroul agentului imobiliar, semnează contractul cu ajutorul femeii care aplică lăbuţa animalului pe document. "Sâmbătă dimineaţă, patronul agenţiei a fost arestat de poliţie, iar biroul său a fost închis prin ordin al autorităţii judiciare", a declarat procurorul general adjunct al Teheranului, Reza Tabar, citat de agenţia autorităţii judiciare Mizan Online.

"Fapta comisă de această agenţie imobiliară nu are niciun temei legal", a adăugat Reza Tabar, acuzându-l pe patron că "doreşte să submineze valorile morale ale societăţii". În Iran, ca în multe ţări musulmane, câinele este considerat necurat, însă legea nu interzice deţinerea unui astfel de animal. Din ce în ce mai mulţi iranieni din clasele de mijloc şi superioară deţin animale de companie, în special câini şi pisici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Un agent imobiliar din Iran, arestat pentru că a vândut o casă unui câine