Antena Meniu Search
x

Un american a fost eliberat din inchisoare dupa 38 de ani pentru ca nu ar fi avut parte de un proces corect

Aproape patru decenii a stat inchis pentru o fapta pe care n-a comis-o. Abia acum, cand isi pierduse speranta ca va mai respira aerul libertatii, a fost lasat de un judecator sa iasa pe poarta penitenciarului.

Vezi și

Este povestea unui barbat din New York care se chinuie acum sa se adapteze la viata.in afara gratiilor. Multe s-au schimbat de cand i-au fost puse catusele.

Unul din primele lucruri pe care le-a dorit David Bryant, cand s-a intors acasa dupa 38 de ani, a fost o salata cu pui. Mancarea pe care n-a putut s-o guste in inchisoare avea, pentru el, gustul libertatii visate atat timp.

In 1975, cand avea doar 18 ani, Bryant a fost arestat, judecat si apoi condamnat pentru violul unei fetite. El a sustinut mereu ca este nevinovat, desi chiar si parintii sai, intre timp decedati, ajunsesera sa-l suspecteze.

Barbatul a fost eliberat, cand aproape ca nu se mai astepta, datorita unei asociatii care se ocupa de asemenea cazuri si care a convins un judecator sa redeschida dosarul.

Asociatia se straduieste, acum, sa-l obisnuiasca pe Bryant sa se adapteze la viata in afara gratiilor. Fostul detinut trebuie, de exemplu, sa invete sa foloseasca telefonul mobil.

Oficial, David Bryant nu a fost, inca, declarat nevinovat. Dar judecatorul a stabilit ca avocatul sau de acum 38 de ani a fost atat de nepregatit incat procesul nu poate fi considerat unul corect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un american a fost eliberat din inchisoare dupa 38 de ani pentru ca nu ar fi avut parte de un proces corect