Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un american a fost eliberat din inchisoare dupa 38 de ani pentru ca nu ar fi avut parte de un proces corect

Aproape patru decenii a stat inchis pentru o fapta pe care n-a comis-o. Abia acum, cand isi pierduse speranta ca va mai respira aerul libertatii, a fost lasat de un judecator sa iasa pe poarta penitenciarului.

de Redactia Observator

la 15.04.2013 , 08:56

Este povestea unui barbat din New York care se chinuie acum sa se adapteze la viata.in afara gratiilor. Multe s-au schimbat de cand i-au fost puse catusele.

Unul din primele lucruri pe care le-a dorit David Bryant, cand s-a intors acasa dupa 38 de ani, a fost o salata cu pui. Mancarea pe care n-a putut s-o guste in inchisoare avea, pentru el, gustul libertatii visate atat timp.

In 1975, cand avea doar 18 ani, Bryant a fost arestat, judecat si apoi condamnat pentru violul unei fetite. El a sustinut mereu ca este nevinovat, desi chiar si parintii sai, intre timp decedati, ajunsesera sa-l suspecteze.

Vezi și

Barbatul a fost eliberat, cand aproape ca nu se mai astepta, datorita unei asociatii care se ocupa de asemenea cazuri si care a convins un judecator sa redeschida dosarul.

Asociatia se straduieste, acum, sa-l obisnuiasca pe Bryant sa se adapteze la viata in afara gratiilor. Fostul detinut trebuie, de exemplu, sa invete sa foloseasca telefonul mobil.

Oficial, David Bryant nu a fost, inca, declarat nevinovat. Dar judecatorul a stabilit ca avocatul sau de acum 38 de ani a fost atat de nepregatit incat procesul nu poate fi considerat unul corect.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un american a fost eliberat din inchisoare dupa 38 de ani pentru ca nu ar fi avut parte de un proces corect