Antena Meniu Search
x

Un american care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus chiar înainte să fie eliberat

Un american care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus chiar înainte să fie eliberat. Mai avea doar trei săptămâni de stat închis.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 20.04.2020, 12:33

Coronavirus în America
După 44 de ani în închisoare, William Garrison a murit chiar înainte de eliberare - CNN
  • Americanul a fost condamnat în 1976 pentru crimă de gradul 1.
  • A refuzat să fie eliberat condiționat.

Un deținut din Michigan care a petrecut 44 de ani în închisoare a murit din cauza lui Covid-19, cu doar câteva săptămâni înainte de a fi eliberat condiționat, au declarațt oficiali de la Departamentul pentru Penitenciare, citat de CNN.

William Garrison, care a murit săptămâna trecută, avea 60 de ani și a stat 44 de ani în închisoare pentru o crimă de gradul întâi, după ce a ucis prin împușcare în timpul unui jaf armat din 1976. Avea 16 ani în momentul crimei.

Autoritățile americane "au încercat să-l pună în libertate la începutul acestui an, iar el a refuzat să părăsească închisoarea", a declarat Chris Gautz, un purtător de cuvânt al Departamentului Penitenciarelor. Deținutul a spus că ar prefera să aștepte până când pedeapsa maximă a fost executată, ca să poată fi liber fără nicio altă obligație de supraveghere. "Nu a vrut să fie eliberat condiționat, a vrut să aștepte și să iasă complet liber de sub supraveghere în septembrie.", a spus oficialul citat.

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, i s-a oferit din nou eliberarea condiționată, acum trei săptămâni, și de această dată deținutul a acceptat. După acest moment ar fi trebuit să aștepte 28 de zile, pentru a vedea dacă aprchetul face apel.

Departamentul Penitenciarelor a solicitat să se renunțe la aceste 28 de zile, dar Garrison a murit cinci zile mai târziu, pe 13 aprilie. Nu avusese simptome și nimeni nu a știut că avea COVID decât abia după moartea lui și prelevarea testelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Un american care a stat 44 de ani în închisoare a murit de coronavirus chiar înainte să fie eliberat