Antena Meniu Search
x

Un an de la tragedia zborului MH17!

Ceremonii de comemorare a celor 298 de victime din avionul malaysian MH17, doborât la 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk, se desfăşoară vineri în Australia, Olanda şi Ucraina

Ceremonii de comemorare a celor 298 de victime din avionul malaysian MH17, doborât la 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk, se desfăşoară vineri în Australia, Olanda şi Ucraina. 

Parlamentarii australieni şi-au întrerupt vacanţa pentru a participa la ceremonia desfăşurată în capitala ţării, iar o placă comemorativă cu numele victimelor a fost dezvelită în grădinile Parlamentului din Canberra, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

În cadrul ceremoniei, premierul australian Tony Abbott a afirmat că australienii le datorează victimelor să îi aducă pe cei vinovaţi de această tragedie în faţa justiţiei. După slujbă, Abbott urma să se întâlnească cu familiile şi prietenii victimelor.

Liderul opoziţiei australiene, Bill Shorten, a ţinut de asemenea un discurs în cadrul ceremoniei desfăşurate vineri.

Ceremonii comemorative se vor desfăşura de asemenea, vineri, în Ucraina şi Olanda. În oraşul olandez Nieuwegen, numele tuturor victimelor vor fi citite de membri ai familiilor lor.

În Malaysia, o ceremonie a avut loc la 11 iulie în Kuala Lumpur, deoarece comemorarea tragediei coincide cu sfârşitul Ramadanului. În cadrul slujbei, au fost citite numele tuturor victimelor, apoi a fost ţinut un moment de reculegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un an de la tragedia zborului MH17!