Antena Meniu Search
x

Un argentinian și-a cunoscut mama după aproape patru decenii

Răpit din braţele mamei de dictatura militară, un argentinian a cunoscut-o pe cea care i-a dat viaţa după aproape 4 decenii. Mario Bravo a fost identificat cu ajutorul unei organizaţii pentru drepturile omului.

Vezi și

 Răpit din braţele mamei de dictatura militară, un argentinian a cunoscut-o pe cea care i-a dat viaţa după aproape 4 decenii. Mario Bravo a fost identificat cu ajutorul unei organizaţii pentru drepturile omului. În vârstă de 39 de ani, bărbatul a fost smuls din braţele mamei imediat cea aceasta i-a dat naştere, într-o închisoare militară.

Faţă în faţă după 39 de ani, mama şi fiul şi-au stăpânit, cu greu, lacrimile. Acum, de fericire. Pentru Sara, faptul că a avut un băiat a fost cel mai bine păstrat secret din viaţă. Prizonier politic în perioada 1975-1976, femeia a născut în închisoare, iar copilul a fost dat unei familii care simpatiza cu regimul comunist. La data eliberării a fost ameninţată că dacă va spune cuiva, cele două fiice pe care le mai avea vor plăti scump.

Mario Bravo a cerut ajutorul unei organizaţii ca să îşi găsească mama. Bărbatul spune că avea dubii asupra identităţii sale încă din copilărie. Aşa că ajuns la maturitate a făcut totul ca să afle adevărul. Aproximativ 500 de copii au fost luaţi de lângă părinţii lor în perioada 1976 - 1983, cât timp Argentina a fost condusă de junta militară.

Ca să ajute familiile să se regăsească, o organizaţie a creat o bancă de ADN. Mario este al 119-lea copil care a fost regăsit în ultimii ani iar membrii asociaţiei spun că nu se vor opri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Un argentinian și-a cunoscut mama după aproape patru decenii