Antena Meniu Search
x

Un avion de recunoaștere britanic ar fi încălcat spațiul aerian rusesc. Reacția Moscovei

Un avion de recunoaștere britanic a încălcat spațiul aerian al Rusiei în apropiere de Capul Sviatoi Nos, situat între Marea Barents şi Marea Albă. Anunțul a fost făcut luni de ministerul Apărării de la Moscova.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.08.2022, 09:10

Un avion de recunoaștere britanic ar fi încălcat spațiul aerian rusesc. Reacția Moscovei - Profimedia

"Avionul a încălcat graniţa de stat rusă în zona Capului Sviatoi Nos", a precizat ministerul rus al Apărării, într-un comunicat publicat pe canalul Telegram.

Oficialii de la Moscova susțin că un avion rusesc de luptă a forţat aeronava britanică să iasă din spaţiul aerian al Rusiei. Este vorba despre un MiG-31BN, care a decolat şi a identificat un avion de război de cercetare radio-electronică şi de spionaj RC-135 al forţelor aeriene britanice.

Aeronava rusă i-a ordonat acesteia să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în zona Mării Barents.

Pe acelaşi subiect

Oficiali ruși: numărul zborurilor de recunoaștere NATO în apropierea graniței de stat a crescut cu peste 30% în 2021

De la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, Regatul Unit a fost unul din principalii aliaţi ai Kievului, oferindu-i acestuia armament greu şi asistenţă financiară. Peninsula Kola este situată la câteva sute de kilometri de Finlanda, care se va alătura în curând Alianţei Nord-Atlantice, ca şi Suedia, după aprobarea aderării celor două ţări nordice la summitul de la Madrid, desfăşurat la sfârşitul lunii iunie, potrivit Agerpres. Autorităţile ruse au acuzat NATO că a sporit în mod periculos prezenţa aviaţiei în apropierea graniţelor sale, în special în regiunile baltice şi arctice.

Incidentul de luni a fost prima incursiune a aeronavelor NATO pe teritoriul rus de la escaladarea conflictului din Ucraina, în februarie. La începutul aceleiași luni, Moscova a spus că un submarin american a fost reperat și alungat din apele rusești din apropierea insulelor Kurile, în nordul Pacificului. Pentagonul a negat toate acuzațiile.

Potrivit oficialilor ruși, numărul zborurilor de recunoaștere NATO în apropierea graniței de stat a crescut cu peste 30% în 2021, scrie RT.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un avion de recunoaștere britanic ar fi încălcat spațiul aerian rusesc. Reacția Moscovei