Antena Meniu Search
x

Un avion din Milano, plin cu bolnavi COVID, a aterizat în India. Ce riscă 13 pasageri care au fugit din carantină

Autorităţile din India sunt pe urmele a 13 pasageri sosiţi din Italia, care au fugit din carantină. Aceştia fac parte din grupul de 125 de călători depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 la aterizare, iar dacă nu se predau în decurs de o zi se vor lua măsuri dure împotriva lor.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 11:37

- Profimedia

Cel puţin 13 pasageri ai unei curse aeriene Italia - India, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, au fugit din carantină în oraşul Amritsar. Aceştia fac parte dintr-un grup de 125 de persoane depistate pozitiv, după zborul cu un avion ce a decolat miercuri din Milano.

O parte din pasagerii infectaţi cu SARS-CoV-2 au fugit din spital

În vreme ce 9 dintre pasageri au fugit din aeroport, alţi 4 au reuşit să evadeze dintr-un spital local, a declarat pentru BBC oficialul Sherjang Singh. Poliţiştii spun că vor fi depuse plângeri împotriva tuturor celor care au sfidat măsurile epidemice. Paşapoartele lor sunt în curs de anulare, iar dacă nu se predau în decurs de o zi, pozele lor vor fi trimise presei.

În total, 160 de călători se aflau la bordul avionului, iar 19 dintre ei - copii mici şi bebeluşi - au fost scutiţi de testare. Televiziunile locale din India au difuzat imagini cu coada de ambulanţe de la aeroport, pregătite să preia pasagerii infectaţi cu noul coronavirus. Cu toţii au ajuns la Spitalul Guru Nanak Dev, au anunţat autorităţile.

Varianta Omicron, de vină pentru explozia de cazuri COVID din India 

India a raportat vineri peste 100.000 de cazuri COVID noi, iar experţii sunt de părere că varianta Omicron e de vină pentru saltul abrupt înregistrat în ultima săptămână. Până acum, peste 35 de milioane de indieni au fost bolnavi de COVID, iar aproximativ 483.000 dintre ei au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un avion din Milano, plin cu bolnavi COVID, a aterizat în India. Ce riscă 13 pasageri care au fugit din carantină