Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat a înjunghiat un ofițer de poliție din Hong Kong, apoi s-a sinucis. Oamenii consideră că atacatorul este un erou

Oamenii din Hong Kong au umplut străzile regiunii cu flori albe în onoarea unui bărbat acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat un poliţist, apoi s-a sinucis, ca răspuns împotriva sistemului.

de Redactia Observator

la 10.07.2021, 12:41

Victima a fost un ofiţer de poliţie ales întâmplător, la un protest împotriva unui "regim neales". Pentru unii locuitori din Hong Kong, acest lucru nu a reprezentat doar actul de violenţă în sine şi au transformat tot evenimentul în unul de comemorare. Totul a fost organizat în semn de susţinere a atacatorului care este acum considerat martir pe reţelele de socializare şi despre care se spune că ar fi lăsat în locuinţa lui indicii că ar urma să îşi pună capăt zilelor.

În ultima săptămână, un număr mare de vizitatori au transformat scena crimei petrecută pe 1 iulie într-un adevărat memorial. Familiile şi-au luat copiii şi au venit să aducă un omagiu atacatorului, care s-a sinucis imediat după comiterea crimei. Sindicatul studenţesc al prestigioasei Universităţi din Hong Kong a adoptat şi o moţiune prin care apreciază sacrificiul atacatorului.

Compania de băuturi unde bărbatul lucra a înregistrat o scădere a acţiunilor cu 14,6%, cea mai mare de la inaugurarea din 1994, după ce reprezentanţii firmei au transmis un mesaj de condoleanţe familiei. Autorităţile au răspuns cu indignare la comemorările organizate. Carrie Lam, primarul oraşului, care a fost ales de un număr foarte mic de oameni, a îndemnat publicul să evite incitarea la organizarea unor astfel de acte imorale. Poliţia a păzit locul crimei pentru câteva zile şi a caracterizat atacul drept un act terorist.

O serie de proteste pro-democraţie au fost organizate în Hong-Kong

Atacul şocant s-a petrecut pe 1 iulie, când în regiune se desfăşurau marşuri paşnice în favoarea democraţiei. Anul acesta demonstraţiile au fost interzise, cauza invocată fiind pandemia de coronavirus. Cu toate acestea oamenii au ieşit în stradă.,iar un număr impresionant de poliţişti au fost mobilizaţi. Victima a fost unul dintre ofiţerii de poliţie care păzeau zona în punctul de plecare al fostelor marşuri pro-democraţie. Atacatorul a scos din geantă un obiect ascuţit şi l-a înjunghiat pe poliţist. Imediat după, bărbatul a îndreptat arma spre el şi s-a sinucis. Ofiţerul de poliţie a fost preluat de un echipaj de la ambulanţă şi dus de urgenţă la spital în stare critică.

Înainte de legea securității naționale, autoritățile din Hong Kong au acordat licențe pentru marșurile de 1 iulie, un simbol al nivelului ridicat de libertate din Hong Kong. Acest lucru s-a schimbat după 2019 când autorităţile au decis să interzică organizarea acestor proteste, după ce, timp de câteva luni, în acel an, protestele pro-democrație au paralizat părți din Hong Kong, uneori ajungându-se la ciocniri violente între protestatari și oamenii legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a înjunghiat un ofițer de poliție din Hong Kong, apoi s-a sinucis. Oamenii consideră că atacatorul este un erou