Un bărbat din Arizona s-a urcat la volan şi a început să tragă la întâmplare, timp o oră jumătate. O persoană a murit, alte 12 au fost rănite - VIDEO

De Redactia Observator.
Publicat: 18.06.2021, 11:20.
Actualizat: 18.06.2021, 11:25

O persoană a fost ucisă, iar alte 12 rănite, într-o serie de atacuri armate comise, timp de o oră şi jumătate, de către un bărbat care circula cu o maşină în Arizona şi care pare că a tras la întâmplare în cel puţin opt locuri, la periferia oraşului Phoenix, a anunţat poliţia, după ce l-a arestat pe presupusul atacator, relatează AFP, citat de news.ro.

Un bărbat din Arizona s-a urcat la volan şi a început să tragă la întâmplare, timp o oră jumătate. O persoană a murit, alte 12 au fost rănite

Captură Twitter

Patru persoane au fost rănite prin împuşcare - dintre care una mortal -, iar alte nouă victime au fost rănite uşor, unele de cioburi de geam. ”Nu ştim care erau motivaţiile, nu avem nicio idee despre ce gândea această persoană când s-a dus să comită aceste fapte”, a declarat joi un purtător de cuvânt al poliţiei locale din Peoria, Brandon Sheffert.

”Evident, vrem să elucidăm acest lucru, pentru că multor oameni le este frică, mulţi oameni au fost afectaţi”, a adăugat el într-o conferinţă de presă organizată în interior, din caza caniculei - 48°C - care a cuprins regiunea Phoenixului.

Citește și:

Suspectul a fost arestat după ce pompieri au identificat un vehicul care corespundea unei descrieri a mai multor martori ai atacurilor armate. Bărbatul care se afla la volan nu a opus rezistenţă la arestare, iar poliţişti au descoperit o armă în vehiculul său.

Acest atac are loc în urma altor atacuri armate comise recent în vestul Statelor Unite. În California, un angajat nemulţumit şi-a executat nouă colegi, luna trecută, iar în Colorado zece oameni au fost ucişi prin împuşcare într-un supermarket, în martie.

În total, 279 de persoane au fost ucise de la începutul anului, în atacuri armate în masă (un atac armat în care sunt ucise cel puţin patru persoane), potrivit Gun Violence Archive. Numărul victimele armelor de foc a crescut în întreaga ţară la peste 20.200, inclusiv sinuciderile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.