Foto

Un britanic a creat o sculptură din sticlă a formulei vaccinului AstraZeneca. Cinci exemplare vor fi vândute, în scop caritabil

De Andreea Anghel.
Publicat: 07.02.2021, 18:36.
Actualizat: 07.02.2021, 18:36

Artistul britanic Luke Jerram a creat o sculptură din sticlă borosilicată a formulei vaccinului AstraZeneca. Gestul este menit să marcheze cele 10 milioane de doze administrate în Marea Britanie.

Artistul britanic Luke Jerram a creat o sculptură din sticlă borosilicată a formulei vaccinului AstraZeneca

Sculptură din sticlă a formulei vaccinului AstraZeneca

Getty Images

Sculptura, care măsoară 34 de centimetri, este de un milion de ori mai mare decât nanoparticulele din actualul vaccin al celor de la AstraZeneca.

Artistul Luke Jerram şi echipa sa au petrecut o lună lucrând la sculptură, realizată cu aceleaşi materiale care au fost folosite pentru a crea eprubetele din sticlă în laboratoarele ştiinţifice.

Gestul a venit pentru a marca cele 10 milioane de doze administrate în Marea Britanie

Getty Images

Au fost produse cinci versiuni, într-o serie limitată. De profitul din vânzarea lor va beneficia organizaţia Medecins Sans Frontieres, pentru a ajuta comunităţile care suferă de pe urma pandemiei, potrivit news.ro, care citează surse AP.

Artistul este la a doua creaţie de acest fel

Jerram, care are un studio în Bristol, a mai creat o sculptură a virusului SARS-CoV-2, în luna martie a anului trecut.

După ce a suferit de Covid-19 în noiembrie, el a decis că următorul proiect ar trebui să se axeze "pe vaccin, drumul nostru în criza globală, ca un tribut adus ştiinţei şi echipei medicale care a contribuit în toată lumea în lupta cu virusul", a declarat omul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.