Foto

Un câine erou a dat de urma unei fetiţe dispărute de o lună. Tatăl o răpise şi o ţinea în condiţii insalubre, în SUA

De Redactia Observator.
Publicat: 30.06.2021, 09:22.
Actualizat: 01.07.2021, 18:48

Un câine poliţist este considerat a fi un adevărat erou, după ce a ajutat la găsirea unei fete dispărute, în vârstă de șase ani. Miracolul a avut loc la aproape o lună după ce ar fi fost răpită de tatăl ei, în Tennessee.

Un câine erou a dat de urma unei fetiţe dispărute de o lună

Un câine erou a dat de urma unei fetiţe dispărute de o lună

Rutherford County Sheriff's Office / DeKalb County Sheriff

Bloodhound Fred a găsit-o pe Kinzleigh Reeder și pe tatăl ei, Nicholas, cu puţină mâncare şi apă și folosind o găleată la baie în loc de toaletă. Cei doi se aflau într-un depozit murdar, abandonat. Se pare că respectivul loc fusese baricadat.

Kinzleigh fusese anterior scoasă din custodia tatălui ei, după ce în luna martie au fost găsiți în camping sub un pod unde apele erau în creștere în acel moment. Anchetatorii au folosit drone pentru a restrânge posibila locație a fetei dispărute, potrivit Daily Mail.

Ofițerii ''au obținut un obiect aparținând tatălui și i-au permis lui Fred să-l miroasă'', ajutându-l pe animal să o găsească pe copila în vârstă de şase ani. Într-o declarație, biroul șerifului a spus: "A adulmecat ușa și mânerul ușii, apoi s-a așezat indicând că l-a găsit pe tată."

Citește și:

Tatăl și fiica au fost găsiți în spatele magaziei, în spatele păturilor atârnate, au declarat reprezentanţii poliţiei. ''Nu exista aerisire și aer în interiorul încăperii de mici dimensiuni. Abia mai era mâncare sau apă pentru copil. Era un miros puternic de amoniac.''

Îmbrăţişare pentru patrupedul care a salvat-o

Tatăl a fost arestat pentru o acuzație de abuz și neglijență asupra copiilor și a primit, de asemenea, mandate pentru neprezentare și privarea de libertate, au spus reprezentanţii poliţiei. Copila l-a răsplătit imediat pe Fred cu o îmbrățișare, iar acesta i-a lins fața după salvarea curajoasă. Câinele a fost răsplătit cu pui și pizza. Ofiţerul a spus: ''L-am lăudat și l-am iubit. Am scos recompensa de pui din buzunar.''

Fata a fost eliberată şi se află sub supravegherea Departamentului pentru Servicii pentru Copii din Tennessee. Tatăl mai fusese arestat anterior pentru abuz asupra copilului și neglijare pentru incidentul de sub pod, din luna martie. Fiica a fost plasată în custodia temporară a unui membru al familiei, dar tatălui i s-a dat aprobarea de a locui în aceeași casă după eliberarea sa din închisoare. Cauţiunea bărbatului a fost stabilită la 175.000 de dolari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.