Antena Meniu Search
x

Un candidat la funcția de primar, asasinat înainte de scrutin, a câștigat. Culmea alegerilor în Ecuador

Orașul Puerto López din Ecuador ar fi trebuit să aibă un nou primar în urma alegerilor locale. Însă, candidatul care a câştigat scrutinul, a fost ucis cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor. 

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 18:06

Un candidat la funcția de primar, asasinat înainte de scrutin, a câștigat. Culmea alegerilor în Ecuador
Un candidat la funcția de primar, asasinat înainte de scrutin, a câștigat. Culmea alegerilor în Ecuador - Profimedia Images

Omar Menéndez, în vârstă de 41 de ani, a fost împușcat mortal de bărbați înarmați care au dat buzna sâmbătă în camera în care se afla împreună cu membrii echipei sale de campanie, relatează BBC, citat de Mediafax. Scrutinul a avut loc în timp ce bandele de traficanți de droguri sunt din ce în ce mai violente.

Un adolescent a fost și el ucis în timpul atacului. Poliția a început o investigație, dar nu a făcut nicio arestare.

Menéndez nu este singurul politician ucis în perioada alegerilor

Probabil, un membru al partidului lui Menéndez va ocupa funcția de primar până la organizarea de noi alegeri.

De altfel, Menéndez nu este singurul politician ucis în perioada alegerilor. Cu două săptămâni mai devreme, candidatul la funcția de primar al orașului Salinas, Julio César Farachio, a fost și el împușcat mortal. Polițiștii cred că politicianul a fost omorât e un traficant de droguri, eliberat din închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un candidat la funcția de primar, asasinat înainte de scrutin, a câștigat. Culmea alegerilor în Ecuador