Antena Meniu Search
x

Un cerșetor român din Spania dă o lecție de onestitate după ce găsește pe jos un telefon scump. „Mi s-a părut exagerat și nemeritat”

Un cerșetor român i-a impresionat pe spanioli prin onestitatea și bunătatea de care a dat dovadă atunci când a înapoiat un telefon de ultimă generație celui care l-a pierdut și apoi a împărțit banii primiți drept recompensă cu amicii lui fără adăpost. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.11.2020, 16:32

Un cerșetor român din Spania dă o lecție de onestitate după ce găsește pe jos un telefon scump
Un cerșetor român din Spania dă o lecție de onestitate după ce găsește pe jos un telefon scump - laopiniondezamora.es
  • David a primit 300 de euro drept recompensă de la bărbatul care își pierduse telefonul mobil.
  • Cu banii primiți, românul și-a plătit datoriile la un magazin și la un prieten care l-a ajutat cu bani în trecut, și a cumpărat mâncare pentru un bătrân fără adăpost.

David Florian Popa se afla în fața unui supermarket din Zamora, Spania, când a găsit pe jos un telefon scump.  ”Am ieșit să cumpăr niște mâncare. Într-o curbă, am văzut ceva care se reflecta într-o baltoacă. Era un telefon. L-am luat și l-am uscat. Nu m-am gândit nicio clipă că l-aș putea păstra pentru mine, dimpotrivă!”, a povestit românul fără adăpost potrivit laopiniondezamora.es.

Românul de 33 de ani povestește că a intrat cu el în supermarket să-și facă cumpărăturile și a așteptat ca telefonul să sune și să-l anunțe pe cel de la capătul firului că poate veni să-l recupereze. 

„Ajunsesem să regret că l-am luat de jos pentru că era posibilitatea să fiu suspectat că l-am furat”, a mai spus David Florian Popa.

Și telefonul a sunat când era la casă și își plătea cumpărăturile. Nu a răspuns în acel moment pentru că erau mulți oameni în jurul său, dar când a ieșit din supermarket a sunat înapoi și i-a răspuns proprietarul telefonului pierdut: ”Nu-ți face griji, e în regulă, vino să-l iei. Am făcut lucrul normal”, a spus românul.

Pentru onestitatea lui, bărbatul care a sosit după telefon, și care era însoțit de fiica lui, i-a înmânat 300 de euro recompensă. 

”Mi s-a părut mult, exagerat și nemeritat”, spune românul. ”Îi mulțumesc”, a mai spus el. 

Banii i-au folosit din plin românului. „Mi-am plătit datoriile: 25 de euro la un chioșc care îmi dă mâncare pe datorie, unui prieten român care nu lucrează și mi-a dat câțiva euro, câte cinci, câte cinci, câte cinci…, i-am dat 50, că are și el nevoie”. Apoi și-a căutat alt prieten, pe nume Miguel, „un bărbat mai în vârstă care nu gătește, i-am cumpărat mâncare într-un bar și am aranjat să mâncăm împreună cu niște prieteni din Zamora”.

David s-a născut într-un sat din România. A început să muncească de la vârsta adolescenței și tot de atunci trăiește pe străzi. În Zamora, Spania, a ajuns în primăvara anului 2019. Localnicii îl cunosc ca pe un bărbat umil și cinstit care nu ar face rău nimănui. Este respectuos și trecătorii îi lasă bani în fiecare zi cât să nu moară de foame. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un cerșetor român din Spania dă o lecție de onestitate după ce găsește pe jos un telefon scump. „Mi s-a părut exagerat și nemeritat”