Antena Meniu Search
x

Foto Un colonel britanic, cel mai în vârstă voluntar din Ucraina. Are 72 de ani şi este gata să lupte până la capăt

Un colonel britanic pensionat a devenit cea mai în vârstă persoană care s-a înscris să lupte pentru Ucraina, la vârsta de 72 de ani. Ian Cunningham locuiește în sud-vestul Franței. Colonelul a spus că a zburat în Polonia la începutul invaziei şi a luat un taxi peste graniţa cu Ucraina. 

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 15:34

Un colonel britanic (stânga), cel mai în vârstă voluntar din Ucraina
Un colonel britanic (stânga), cel mai în vârstă voluntar din Ucraina - Daily Mail

Colonelul Cunningham, care se așteaptă să primească un rol administrativ, a lucrat anterior ca asistent al șefului de stat major al apărării britanice. De asemenea, a servit în Coldstream Guards din Belfast și a condus un regiment de infanterie al Armatei Teritoriale.

El a declarat pentru revista The Spectator  că urmează să meargă la Kiev în săptămânile următoare: ''S-ar putea termina în două zile. S-ar putea termina în doi ani. Cine știe?''. Acesta a mai spus că a fost impresionat de armata ucraineană. De asemenea, a devenit ''instantaneu prieten'' cu al doilea cel mai în vârstă membru al Brigăzii, un colonel polonez numit Martin Podpora.

Nouă din zece voluntari din Brigada Internațională au peste 20 de ani, dar asta nu l-a îngrijorat pe colonelul Cunningham. Se așteaptă să-și urmeze ''noii cei mai buni prieteni foarte puternici și extrem de duri''. Până acum, peste 3.000 de străini s-au înscris pentru a lupta pentru Ucraina, dintre care se crede că ar include aproximativ 50 de voluntari britanici, conform Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un colonel britanic, cel mai în vârstă voluntar din Ucraina. Are 72 de ani şi este gata să lupte până la capăt