Antena Meniu Search
x

Un criminal în serie ar putea fi vaccinat anti-COVID înaintea a milioane de cetățeni vulnerabili, în Marea Britanie

Un criminal în serie din Marea Britanie ar putea fi vaccinat anti-COVID cu prioritate, în următoarele săptămâni, în timp ce milioane de persoane vulnerabile mai au mult de așteptat până să fie imunizate. Vestea a stârnit un val de furie și indignare în Regat.

de Redactia Observator

la 24.01.2021, 08:43

Levi Bellfield
Levi Bellfield - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Frankland Prison din Durham, pentru uciderea a trei femei, inclusive a unei adolescente de 13 ani, scrie The Sun.

Deținutul s-a lăudat că a primit un mesaj în care este înștiințat că ar putea fi vaccinat cu prioritate, în timp ce milioane de cetățeni vulnerabili și medici din prima linie încă așteaptă să fie imunizați.

“Asta ar fi trebui să se întââmple deja, având în vedere că virusul se răspândește ca focul, în închisoare, iar noi suntem în pericol”.

Un alt de’inut susține că a primit același mesaj de la departamentul sanitar al penitenciarului. 

„În ianuarie/februarie vom primi vaccinul anti-COVID pentru a-l administra pacienților noștri vulnerabili/cu prioritate. Potrivit criteriilor stabilite de Departamentul de Sănătate Publică din Marea Britanie, sunteți eligibili pentru vaccinare”.

Fostul detectiv care a reușit să-l aresteze pe Bellfield a declarat că „este revoltător că acești deținuți au prioritate față de cetățenii vulnerabili, mai ales angajații din domeniile cheie: angajații din penitenciare, ofițeri de poliție, profesori, angajații din magazine, livratori – oameni care chiar ne ajută să mergem mai departe – ei ar trebui să aibă prioritate”.

O sursă din cadrul penitenciarului a declarat: "Din motive încă necunoscute, Bellfield și alți deținuți au primit această înștiințare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un criminal în serie ar putea fi vaccinat anti-COVID înaintea a milioane de cetățeni vulnerabili, în Marea Britanie