Antena Meniu Search
x

Un elev moldovean a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost pedepsit de profesoara de sport că a întârziat

Un elev de 15 ani din Republica Moldova a ajuns la terapie intensivă după ce a fost pedepsit de profesoara de sport să facă 150 de genuflexiuni pentru că ar fi întârziat la oră.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.12.2020, 10:34

Un elev moldovean a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost pedepsit de profesoara de sport că a întârziat
Un elev moldovean a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost pedepsit de profesoara de sport că a întârziat - Profimedia Images
  • Copilul ar fi întârziat la ora de sport împreună cu alţi trei colegi.
  • Profesoara de sport i-a pedepsit să facă 150 de genuflexiuni.

Copilul ar fi întârziat la ora de sport împreună cu alţi trei colegi, iar drept pedeapsă, profesoara i-ar fi obligat să facă 150 de genuflexiuni. 

Copiii ar fi făcut exercițiile cu greu. Ulterior, unul dintre ei a început să se simtă extrem de rău când a ajuns acasă, iar a doua zi a fost internat de urgență la spital.

Pedeapsa de la ora de sport l-a băgat în spital

Bunica băiatului spune că elevii au fost obligați să facă cele 150 de genuflexiuni fără o încălzire. 

Băiatul suferă de anemie și afecțiuni cardiovasculare, însă medicul i-a permis să frecventeze lecțiile de sport. Totuși, efortul depus a fost prea mare pentru el.

”I s-a ridicat temperatura și s-au umflat picioarele. A doua zi am chemat ambulanța pentru că situația s-a agravat. Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic”, a spus bunica elevului, potrivit publika.md.

Conducerea liceului s-a autosesizat

Administrația liceului susține că s-au autosesizat în urma comentariilor de pe internet.

"Altceva nu am avut nimic, nici un semnal de la nimeni, nici de la mamă și nici de la bunică. Toți elevii când au mers la lecția de educație fizică au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, spune Violeta Panfil, directorul-adjunct al liceului.

La rândul ei, diriginta clasei spune că elevul nu a dus scutire de la medic prin care să fie exclus de la orele de educație fizică.

Cazul a ajuns și în vizorul Direcției Educație, Tineret și Sport al municipiului Chișinău.

În prezent, copilul este încă pe secția de reanimare a spitalului pentru copii Valentin Ignatenco, iar starea lui este stabilă. Rămâne de stabilit dacă profesoara va fi sancționată pentru pedeapsa aplicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un elev moldovean a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost pedepsit de profesoara de sport că a întârziat