Antena Meniu Search
x

Un fost general rus îi cere lui Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania

Un general în rezervă îi cere președintelui rus Vladimir Putin să trimită rachete nucleare la Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania. Generalul locotenent Evgheni Buzhinski a declarat la televizunea rusă că Vestul se joacă cu focul, scrie Daily Mail.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 21.06.2022, 12:01

Un fost general rus îi cere lui Putin sa trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania
Un fost general rus îi cere lui Putin sa trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania - Captură video

Autorităţile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancţiunilor Uniunii Europene. Unica linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică trece prin Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată.

Buzhinski a declarat că decizia Lituaniei este o amenințare la adresa securității Rusiei. De asemenea, Dmitri Peskov a declarat că “toată încrederea dintre Rusia și Occident s-a evaporat”.

“Relațiile dintre Moscova și Vest nu vor mai reveni la nivelul anterior, deoarece nu vom mai avea niciodată încredere în asemenea parteneri. Va fi o criză de lungă durată”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

“Rusia nu se va opri să-și apere teritoriul, altfel ne vor lua Kaliningradul”, a mai adăugat fostul oficial militar, la televiziunea rusă.

Kaliningradul este un teritoriu rus care are graniţe doar cu Polonia şi Lituania, ambele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene. În afară de transportul feroviar, mai dispune de o conductă de gaz din Rusia, care - ca şi calea ferată trece pe teritoriul lituanian. Guvernatorul Kaliningradului a apreciat că interdicţia ar putea afecta până la jumătate din bunurile trimise în regiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Un fost general rus îi cere lui Putin să trimită rachete nucleare în Kaliningrad, după blocajul impus de Lituania