Antena Meniu Search
x

Video Un fost ministru afgan, cu diplomă de inginer la Oxford, livrează pizza pe bicicletă în Germania

Un fost ministru din Afganistan, cu diplomă de inginer la Oxford, livrează acum pizza cu bicicleta, într-un oraș din Germania, și spune că este cel mai fericit cu alegerea pe care a făcut-o.

De Ana Maria Ghiarasim la 27.08.2021, 14:42
Sayed Saadat a fost ministru al Informațiilor și Comunicațiilor din Afganistan, începând din 2018
Un fost ministru afgan, cu diplomă de inginer la Oxford, livrează pizza pe bicicletă în Germania - captura Twitter

Sayed Saadat a făcut parte din guvernul actualului președinte fugar, Ashraf Ghani, ca ministru al Informației și Comunicațiilor din Afganistan, începând din 2018. Cu toate acestea, după doi ani în fruntea ministerului, Sayed Saadat a demisionat și a părăsit țara.

În Germania s-a mutat în septembrie anul trecut, în speranța unui viitor mai bun. Sayed Saadat a spus că mulți din cei care au rămas în Afganistan l-au criticat pentru că a acceptat să fie curier într-o țară străină, după ce timp de doi ani a ocupat o funcție înaltă în stat. Dar, spune fostul ministru, un loc de muncă este un loc de muncă.

”Nu am de ce să mă simt vinovat”, a spus fostul ministru, în vârstă de 49 de ani. ”Sper că și alți politicieni vor urma această cale, să lucreze cu oamenii, nu să se ascundă”, a precizat el, scrie Reuters.

Pe acelaşi subiect

Fostul ministru s-a mutat în Germania în septembrie anul trecut

Povestea lui Sayed Saadat a devenit și mai cunoscută în comparație cu haosul din Afganistan, după ce talibanii au preluat puterea. Acum, familia și prietenii săi vor, de asemenea, să plece din țară, sperând să se alăture altor mii de persoane pe zboruri de evacuare sau să încerce să găsească alte rute.

Sadaat spune că s-a străduit să găsească un loc de muncă în Germania care să se potrivească cu pregătirea sa. Având studii în IT și telecomunicații, Sadaat spera să-și găsească de lucru într-un domeniu conex. Dar, pentru că nu cunoștea limba germană, șansele sale erau foarte mici.

„Cunoașterea limbii este esențială”, a spus Sadaat, care deține și cetățenia britanică.

La 49 de ani, Sayed Saadat învață limba germană să se poată angaja într-un domeniu pentru care are pregătire

În fiecare zi face patru ore de germană la o școală de limbi străine, înainte de a începe un schimb de șase ore la locul de muncă.

„Primele zile au fost interesante, dar dificile”, a spus el, descriind provocarea de a învăța să circule cu bicicleta în traficul din Leipzig.

„Cu cât ieși mai mult și cu cât vezi mai mulți oameni, cu atât înveți mai mult”, a mai spus el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un fost ministru afgan, cu diplomă de inginer la Oxford, livrează pizza pe bicicletă în Germania