Antena Meniu Search
x

Un fulger a provocat o explozie puternică în UK. O minge uriaşă de foc a luminat cerul în Oxfordshire

Explozie uriaşă în Oxford, după ce un fulger a lovit o fabrică de reciclare, scrie The Guardian. Martorii spun că au auzit o bubuitură puternică, iar o minge de foc a luminat cerul. 

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 22:17

Vezi și

O imensă minge de foc a luminat cerul luni seara în Oxfordshire, comitat din sud-estul Angliei, după ce în zonă s-a auzit mai întâi o explozie foarte puternică. Localnicii şi şoferii care treceau pe o autostradă din zonă au surprins cerul luminat luni seara, în jurul orei locale 19:00 (21:00, ora României). Cerul ciudat, care părea că pulsează, a fost observat şi de la ferestrele apartamentelor la nord-vest de Oxford.

În zonă a fost o furtună de vară, cu ploaie însoţită de fulgere. O avertizare meteo cod galben pentru furtuni şi ploi abundente fusese emisă de meteorologi pentru zona Oxfordshire. Un fulger a lovit fabrica de reciclare din zonă. 

Compania Severn Trent Green Power a confirmat că biogazul dintr-un container s-a aprins la instalația Cassington AD, lângă aeroportul Oxford, în jurul orei 19.20 și lucrează cu serviciile de urgență pentru a securiza amplasamentul. Instalația procesează peste 50.000 de tone de deșeuri solide și lichide în fiecare an.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Martor: Atât de ciudat, cerul a pulsat

În urma incidentului au fost raportate întreruperi de curent în Witney, Burford, Chipping Norton și Milton-under-Wychwood, potrivit BBC. Pe reţelele sociale, localnicii povestesc ce au văzut. "Mai este cineva din Oxford care tocmai a văzut acea minge de foc?", adăugând că a avut loc o "explozie puternică". O altă persoană a adăugat: "Atât de ciudat, cerul a pulsat".

"Am avut parte de cea mai incredibilă furtună cu tunete şi fulgere din toate timpurile, a venit de nicăieri şi zgomotul a fost incredibil. Un fulger a lovit chiar în faţa casei mele şi a fost asurzitor. A fost terifiant. Îngrozitor. Abia a revenit curentul electric, dar am rămas fără curent toată seara până acum", a declarat pentru Sky News Ana Cavey, care locuieşte în Somerton, la aproximativ 24 de km nord de Oxford.

Joshua Bull a scris pe X: "Cu siguranţă un fel de explozie - se pare că este în apropiere de Yarnton? Trebuie să fi fost uriaşă, eu sunt în Marston şi am crezut că a fost o maşină care se prăbuşeşte în faţa apartamentului meu".

Mahmet Ciftci a postat, de asemenea, pe X: "Tocmai am văzut ceva aici, în Kidlington, care arăta ca o explozie în depărtare. Am auzit un zgomot ca un tunet şi am văzut flăcări în depărtare. Orizontul a devenit portocaliu pentru o vreme".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un fulger a provocat o explozie puternică în UK. O minge uriaşă de foc a luminat cerul în Oxfordshire