Antena Meniu Search
x

Un fumător s-a trezit cu limba "verde și păroasă". Posibilele cauze identificate de medici

Limba unui bărbat din Ohio a devenit „verde și păroasă” în urma unei presupuse reacții la fumat, în timp ce lua simultan antibiotice, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 12:59

Un fumător s-a trezit cu limba "verde și păroasă". Posibilele cauze identificate de medici
- Profimedia - imagine ilustrativă

Cazul bărbatului a apărut într-un studiu publicat recent în New England Journal of Medicine. Potrivit publicației, fumătorul, în vârstă de 64 de ani, s-a prezentat la medic la câteva săptămâni după ce limba sa și-a schimbat culoarea și i-a crescut „păr”. Medicii l-au diagnosticat cu „limbă păroasă”, adică "un strat anormal" de celule cutanate care se formează pe limbă atunci când papilele filiforme se măresc și se decolorează din cauza acumulării de resturi și bacterii, scrie New York Post.

Medicii nu au dezvăluit de când fuma bărbatul

Aceștia pot, la rândul lor, să rețină alte substanțe precum bacterii, alimente și drojdie, potrivit Daily Mail. "Limba păroasă poate apărea maro, albă, verde sau roz, în funcție de cauza specifică și de alți factori, cum ar fi apa de gură sau chiar bomboanele", scrie Academia Americană de Medicină Orală.

Cauzată în general de o igienă orală precară, afecțiunea - care afectează în general adulții de peste 40 de ani și este mai frecventă la bărbați - poate fi exacerbată de fumat, care face ca bacteriile și placa bacteriană să se acumuleze pe limbă.

Medicii nu au dezvăluit de când fuma bărbatul. Limba păroasă a acestui pacient ar fi putut avea o altă cauză. Medicii au aflat mai târziu că tocmai terminase de luat un tratament cu antibiotic pentru o infecție a gingiilor. Potrivit WebMD, administrarea de antibiotice poate perturba echilibrul microbian al gurii, modificând numărul și tipurile de bacterii.

Medicii nu au precizat dacă afecțiunea bărbatului a fost cauzată de fumat, de consumul de antibiotice sau de o combinație între cele două. Din fericire, afecțiunea este inofensivă, cel mai neplăcut simptom rezumându-se la o senzație de arsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Un fumător s-a trezit cu limba "verde și păroasă". Posibilele cauze identificate de medici