Meniu
Search
x

Video Un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, în India. 7 persoane au decedat şi în jur de 170 sunt date dispărute

Dezastru în India, după ce un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, provocând totodată inundaţii masive. Trupurile neînsufleţite a şapte persoane au fost găsite, iar alte 170 sunt date dispărute în urma incidentului. Autorităţile locale susţin că bilanţul ar putea creşte. Imaginile înfricoşătoare apărute pe rețelele sociale arată amploarea dezastrului.

De Andreea Anghel la 07.02.2021, 18:50
Vezi și
  • Un gheţar s-a prăbuşit peste un baraj, în nordul Indiei
  • Autorităţile locale monitorizează îndeaproape situaţia

UPDATE 18:50: Bilanţul dezastrului a ajuns la: şapte oameni care şi-au pierdut viaţa, șase răniți și aproximativ 170 de persoane date dispărute, după incidentul din Uttarakhand. Două echipe de glaciologi se vor îndrepta mâine spre zona afectată, pentru a studia diferitele cauze din spatele catastrofei, spun oficialii, conform timesofindia.indiatimes.com.

UPDATE 17:45: Autorităţile se concentrează în special pe o zonă unde, potrivit datelor, ar fi rămas captive aproximativ 30 de persoane. Operaţiunile de salvare vor continua şi după căderea nopţii. 

UPDATE 16:25: Șapte cadavre au fost recuperate, iar cel puțin 125 de persoane sunt încă date dispărute, dar numărul acestora ar putea creşte, potrivit timesofindia.indiatimes.com

Ştire iniţială: Până la 150 de persoane din nordul Indiei au fost date dispărute şi ar putea fi decedate, după ce bucățile desprinse dintr-un gheţar din Himalaya s-au prăbușit peste un baraj, duminică dimineaţă. Inundațiile masive au forţat evacuarea satelor din aval şi au dus la avarierea unei centrale electrice. 

"Numărul real nu a fost confirmat încă", dar se crede că este vorba despre 100-150 de persoane decedate, a declarat Om Prakash, secretarul șef al statului Uttarakhand, unde a avut loc incidentul.

Un martor a oferit detalii despre terifianta scenă. El a specificat că a văzut un zid de praf, roci şi apă, potrivit theguardian.com.  

''A venit foarte repede, nu a fost timp să alertăm pe nimeni. Am simțit că până și noi vom fi măturați'', a spus Sanjay Singh Rana, care locuiește în zona superioară a satului Raini. 

Localnicii se tem pentru vieţile oamenilor care lucrau la un proiect hidroenergetic, precum și pentru sătenii care se plimbau pe lângă râu în căutarea lemnelor pentru foc sau pentru pășunatul vitelor: ''Nu avem nicio idee câți oameni lipsesc.''

Premierul Narendra Modi a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

"India este alături de Uttarakhand și națiunea se roagă pentru siguranța tuturor de acolo", a spus prim-ministrul pe Twitter. 

Autorităţile în alertă, echipele de salvare pregătite 

Forțele aeriene din India sunt pregătite pentru a ajuta la operațiunile de salvare, a spus guvernul federal, în timp ce ministrul de interne, Amit Shah, a declarat că echipele de intervenție în caz de dezastru sunt mobilizate pentru acordarea primului ajutor. 

Filmările împărtășite de localnici au arătat cum apa a distrus totul în calea sa. 

Statul vecin, Uttar Pradesh, cel mai populat din India, și-a pus locuitorii din zonele de pe malul râului în stare de alertă.

Statul Uttarakhand este predispus la inundații fulgere și alunecări de teren. În iunie 2013, precipitațiile record au provocat inundații devastatoare care au provocat aproape 6.000 de morți.

Dezastrul a fost supranumit ''tsunamiul Himalaya'' de către presa locală, din cauza torentelor de apă dezlănțuite în zona muntoasă, care au măturat în calea lor de la case, drumuri sau poduri. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un baraj, în India. 7 persoane au decedat şi în jur de 170 sunt date dispărute

Breaking News

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe...

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe Frontul de Est, atacă ruşii retraşi la Kreminna