Antena Meniu Search
x

Video Un inginer din marina militară şi soţia sa, care au ascuns informaţii secrete în sandviciuri sau gumă de mestecat, au fost arestaţi de agenţii sub acoperire, în SUA

Un inginer din marina militară a Statelor Unite şi soţia sa au vândut, timp de aproape un an, informaţii secrete unui individ pe care îl credeau agent al unei puteri străine.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 09:34

Vezi și

Inginerul, specializat în motoare nucleare pentru submarine, s-a oferit singur să trădeze, printr-o scrisoare trimisă în ţara respectivă. Dar mesajul a ajuns la FBI, iar un agent i-a contactat pe cei doi, dându-se drept spion străin. 

În lunile următoare, inginerul şi soţia sa au ascuns, în locuri dinainte stabilite, carduri cu date despre submarinele nucleare, ascunse în sandviciuri sau tablete de gumă de mestecat. Jocul s-a încheiat sâmbătă, când soţii trădători au fost arestaţi. FBI nu a precizat, încă, ţara căreia inginerul a dorit să-i predea secretele submarinelor americane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un inginer din marina militară şi soţia sa, care au ascuns informaţii secrete în sandviciuri sau gumă de mestecat, au fost arestaţi de agenţii sub acoperire, în SUA