Antena Meniu Search
x

Un inginer român care proiectează rachete pentru NASA a fost ARESTAT în Statele Unite. Este acuzat de FRAUDĂ!

Un inginer român care proiectează rachete pentru NASA a fost arestat în Statele Unite. E acuzat că a încercat să obţină 20.000 de dolari prin fraudă.

Vezi și

Un inginer român care proiectează rachete pentru NASA a fost arestat în Statele Unite. E acuzat că a încercat să obţină 20.000 de dolari prin fraudă. Dumitru Popescu este proiectantul primei rachete spaţiale româneşti. Dar acuzaţiile nu au legătură cu invenţiile sale. Ci cu o inginerie financiară.

Placa zburătoare. Costă 15.000 de dolari şi e doar una din invenţiile românului. O jucărie în comparaţie cu rachetele pe care le construieşte pentru NASA. 

Dumitru Popescu, directorul companiei ARCA: "Motorul are două straturi. Un strat extern şi un strat termorezistent. Stratul termorezistent va fi în contact cu gazul fierbinte."

Peste Ocean, Dumitru Popescu apare în documentarele şi reportaje. De data aceasta însă, ştirile despre el nu sunt deloc bune. Anchetatorii îl acuză că a listat o companie la bursă pentru a obţine 20.000 de dolari. 

În Statele Unite, Dumitru Popescu conduce o companie aerospaţială. Mai exact, construieşte rachete care să exploreze spaţiul. Pe prima, a lansat-o chiar aici, în România, în urmă cu 13 ani. Testul a avut loc la malul mării.

Păuşeşti-Măglaşi, judeţul Vâlcea. De aici a plecat românul nostru să cucerească spaţiul.

În hangarul din spatele casei, românul are mai multe bazine uriaşe. 

Dumitru Popescu, directorul companiei ARCA: "Grosimea rezervorului este de doar 1,1 milimetri. Este unul dintre cele mai uşoare rezervoare pentru agenţi de propulsie din lume."

Potrivit autorităților americane, Dumitru Popescu a fost arestat în Georgia pe 8 noiembrie şi a fost extrădat duminică în New Mexico, unde se află și compania sa. El este acuzat de 13 infracțiuni, deturnări de fonduri și înșelăciuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un inginer român care proiectează rachete pentru NASA a fost ARESTAT în Statele Unite. Este acuzat de FRAUDĂ!