Antena Meniu Search
x

Video Un milion de oameni în carantină, pentru patru cazuri de Covid asimptomatice. Wuhan, din nou în izolare

Aproape un milion de oameni dintr-o suburbie a oraşului Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de Covid, au fost plasați în carantină, după ce s-au descoperit patru noi cazuri asimptomatice de coronavirus.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 09:13

Vezi și

Primele două au fost depistate la testele regulate, în urmă cu două zile. Celelalte două cazuri au fost găsite prin verificare persoanelor de contact  - la scurt timp după ce a fost impus nou lockdown.

Deşi, China a înregistrat mai puţine cazuri de deces ca alte ţări, strategia de testare în masă şi regulile stricte de izolare provoacă tot mai multe nemulţumiri în rândul oamenilor care nu pot să-şi facă niciun plan pe termen mediu sau lung. 

Două studii concluzionează că pandemia a început în piaţa din Wuhan

Două studii publicate marţi în prestigioasa revistă Science concluzionează că pandemia de COVID-19 a început în piaţa din oraşul chinez Wuhan, indicând o foarte probabilă origine animală a virusului, informează AFP. Primul studiu este o analiză geografică care arată că primele cazuri detectate în decembrie 2019 au fost concentrate în jurul pieţei.

Al doilea este o analiză genomică a virusului din primele cazuri, care arată că este foarte puţin probabil ca virusul să fi circulat pe scară largă la om înainte de noiembrie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un milion de oameni în carantină, pentru patru cazuri de Covid asimptomatice. Wuhan, din nou în izolare