Antena Meniu Search
x

Un militar american a fost ARESTAT în Hawaii, după ce a jurat credinţă Statului Islamic

Un militar american din Hawaii a jurat credinţă organizaţiei teroriste Statul Islamic, a ajutat la cumpărarea unei drone pentru a fi folosită împotriva forţelor americane şi a declarat că vrea să îşi folosească puşca pentru a “ucide numeroase persoane”, a anunţat FBI citat de Associated Press.

Un militar american din Hawaii a jurat credinţă organizaţiei teroriste Statul Islamic, a ajutat la cumpărarea unei drone pentru a fi folosită împotriva forţelor americane şi a declarat că vrea să îşi folosească puşca pentru a “ucide numeroase persoane”, a anunţat FBI citat de Associated Press.

Ikaika Kang, sergent, a compărut luni în instanţă într-un tribunal federal din Honolulu, după ce a fost reţinut sâmbătă, pentru terorism.

Printre acuzaţiile care îl vizează se numără faptul că militarul ar fi copiat documente militare secrete în 2015 şi că a vrut să le transmită organizaţiei teroriste. De asemenea, el i-ar fi jurat credinţă liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Paul Delacourt, agentul special FBI însărcinat cu biroul din Hawaii, a dat asigurări că niciun document nu a ajuns la Statul Islamic.

Documentele depuse de FBI în instanţă arată că ancheta care îl vizează pe militarul în vârstă de 34 de ani durează de un an. Pe parcurs, mai mulţi agenţi FBI s-au prezentat drept membri ISIS şi au discutat sau s-au întâlnit cu Ikaika Kang.

Sâmbătă, când a fost reţinut, un om al legii a mers la locuinţa lui Kang, dându-se drept susţinător al organizaţiei jihadiste. Cei doi s-au filmat prezentând tehnici de luptă. Militarul era convins că filmările vor fi duse în Orientul Mijlociu, pentru a învăţa militanţii să lupte împotriva forţelor americane.

În plus, soldatul, specialist în arte marţiale, a ajutat la cumpărarea unei drone ce urma să fie folosită pentru a ajuta soldaţii ISIS să scape de tancurile americane.

Armata i-a revocat în 2012 autorizaţia de securitate lui Kang, care a fost controlor de trafic aerian la aeroportul militar Wheeler din Hawaii. El ar fi făcut comentarii pro-islamiste la muncă şi ar fi ameninţat că îşi va ucide colegii. Kang a obţinut autorizaţia înapoi un an mai târziu, după ce a îndeplinit condiţiile cerute de armată.

Cu toate acestea, documentele depuse de FBI în instanţă arată că armata consideră că Ikaika Kang s-a radicalizat în 2016.

Militarul are două arme înregistrate pe numele său – o puşcă de asalt AR-15 şi un pistol. După atacul armat de vara trecută, de la clubul Pulse din Orlando, el a spus unei surse citate sub acoperirea anonimatului că “autorul a făcut ceea ce trebuia” şi că “America este singura organizaţie teroristă din lume”. De asemenea, el ar fi declarat la un moment dat că “Hitler a avut dreptate (…) prin uciderea în masă a evreilor”.

Kang s-a înrolat în armată în decembrie 2001, la câteva luni după atacurile din 11 septembrie. El a servit în Irak din martie 2010 până în februarie 2011 şi în Afganistan din iulie 2013 până în aprilie 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Un militar american a fost ARESTAT în Hawaii, după ce a jurat credinţă Statului Islamic