Antena Meniu Search
x

Un moldovean şi-a înscenat moartea la Chişinău şi apoi a devenit milionar în dolari în America

Un moldovean şi-a înscenat moartea la Chişinău şi apoi a devenit milionar în dolari, soţia sa încasând poliţa de asigurare în Statele Unite. Cei doi au fost prinşi după 7 ani, iar povestea lor este halucinantă.

Igor Vorotinov şi fiul lui Alkon
Un moldovean şi-a înscenat moartea la Chişinău şi apoi a devenit milionar în dolari în America - Facebook

Un moldovean şi-a înscenat moartea la Chişinău şi apoi a devenit milionar în dolari în America, soţia sa încasând poliţa de asigurare în Statele Unite. Cei doi au fost prinşi după 7 ani, iar povestea lor este halucinantă.

Igor Vorotinov, 54 de ani, a "murit" în 2011, în Republica Moldova. Trăia în Minnesota, alături de soţia lui Irina, 51 de ani, şi de fiul Alkon, 28 de ani. La 1 octombrie 2011, Poliția din Moldova a primit un apel telefonic prin care era informată despre un cadavru. Lucrurile găsite la fața locului l-au identificat pe mort ca fiind Igor Vorotinov, inclusiv un pașaport, carduri de hotel și numere de telefon de contact. 

Irina Vorotinov a venit din Statele Unite la Chişinău pentru a identifica trupul și a confirmat faptul că e vorba de soțul ei, Igor. Astfel, Irina a obținut un certificat de deces din partea autorităților moldovenești și a incinerat cadavrul. Apoi, ea a organizat chiar și o înmormântare la cimitirul Lakewood din Minneapolis și a prezentat certificatul de deces autorităților americane pentru a încasa poliţa de asigurare a soţului ei.

Fiul moldoveanului a primit 1,5 milioane de dolari

Pe acelaşi subiect

Pe 23 martie 2012, Irina devenea milionară, datorită "morții" soțului ei. Imediat a transferat 1,5 milioane de dolari într-un cont deschis pe numele fiului său, Alkon Vorotinov.

Pe 27 noiembrie 2013, Alkon a fost oprit de către vameșii din Detroit, Michigan, în timp ce se întorcea din R. Moldova. Aceştia i-au confiscat computerul şi aici au fost găsite fotografii realizate în primăvara anului 2013 în care apărea Igor Vorotinov, viu și sănătos, deși "murise" de doi ani.

Pe 15 noiembrie 2016, Irina Vorotinov a fost condamnată la 37 de luni de închisoare pentru fraudă prin corespondență. Alkon Vorotinov a pledat vinovat și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să returneze cele două milioane de dolari.

Igor Vorotinov a fost arestat pe 14 noiembrie 2018 în Republica Moldova și a fost extrădat imediat în Statele Unite ale Americii. Luni, 19 noiembrie, a apărut deja în faţa instanţei şi riscă să stea ani buni după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un moldovean şi-a înscenat moartea la Chişinău şi apoi a devenit milionar în dolari în America