Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un nord-coreean a reuşit să treacă graniţa extrem de bine păzită spre Coreea de Sud. Un al doilea fugar a dispărut

Un nord-coreean a reușit să fugă în Coreea de Sud după ce a traversat una dintre cele mai păzite granițe din lume. El a fugit peste granița maritimă. O altă persoană care a încercat să treacă frontiera a dispărut.

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 15:27

Este una dintre cele mai păzite granițe din lume - Profimedia (scop ilustrativ)

Un nord-coreean a fugit în sud după ce a traversat granița maritimă de vest, puternic păzită, a raportat joi agenția de știri Yonhap, citând surse militare anonime.

Un al doilea fugar ar fi dispărut

Potrivit Mediafax, doi nord-coreeni au încercat inițial să treacă pe linia de limită nordică în Marea Galbenă. Totuși, doar unul a ajuns pe o insulă de lângă graniță, a transmis Yonhap preluat de Reuters. Acesta a fost preluat de militari și dus într-un loc sigur. A doua persoană a dispărut, spun sursele militare.

Articolul continuă după reclamă

Majoritatea nord-coreenilor care vor să fugă încearcă prin China și Asia de Sud-Est, mai degrabă decât prin frontiera maritimă puternic apărata.

În octombrie anul trecut, patru nord-coreeni au fugit în sud prin granița maritimă la bordul unui vas mic, iar în mai 2023, nouă persoane au trecut granița cu o barcă de pescuit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Un nord-coreean a reuşit să treacă graniţa extrem de bine păzită spre Coreea de Sud. Un al doilea fugar a dispărut