Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un nou fenomen creează isterii în masă în SUA, Canada şi UK. Autorităţile trag un SEMNAL DE ALARMĂ!

Un nou fenomen creează isterii în masă în SUA, Canada şi UK: clovnii înfricoşători.

de Redactia Observator

la 13.10.2016 , 10:49

Un nou fenomen creează isterii în masă în SUA, Canada şi UK: clovnii înfricoşători.

Autorităţile trag un semnal de alarmă şi avertizează că nu vor fi tolerate astfel de comportamente, efectuând chiar reţineri, iar clovnii profesionişti se tem pentru viaţa lor şi anunţă un protest, informează Agerpres.

“Moda” persoanelor deghizate în clovni pentru a speria în special copii şi adolescenţi, a debutat în luna august, în Statele Unite unde au fost raportate mai multe situaţii de astfel de persoane costumate care încercau să ademenească minori în păduri, în statul South Carolina.

Articolul continuă după reclamă

De atunci, au fost înregistrate numeroase cazuri de clovni sau de grupuri de persoane deghizate astfel, care au speriat şi chiar i-au pus pe fugă pe unii locuitori din diverse state americane, din Alabama până în Wisconsin.

Multe dintre situaţiile raportate erau simple glume, însă autorităţile au anunţat că nu tolerează astfel de manifestări şi au efectuat reţineri — în Alabama, cel puţin şapte persoane au fost acuzate de ameninţări teroriste aflate în conexiune cu ”activitate legată de clovni”, după cum a declarat şeful poliţiei din Rainbow City, Jonathon Horton.

În Statele Unite, ”isteria clovnilor” a ajuns până şi la Casa Albă, secretarul de presă Josh Earnest declarând că ”evident, aceasta este o situaţie pe care forţele de ordine o iau în serios”.

În Canada, mai multe secţii de poliţie din regiuni precum Gatineau, Quebec, Halifax, Nova Scoţia, Cape Breton, Bowmanville, Ontario, Toronto şi Ottawa au înregistrat sesizări privind apariţii înfricoşătoare ale unor persoane deghizate în clovni.

Şi în Marea Britanie au fost consemnate, în ultima perioadă, apariţii de persoane costumate în clovni care îi sperie atât pe copii, cât şi pe adulţi.

Unul dintre cazuri a fost cel al unei femei care a intrat în travaliu înainte de termen după ce un clovn a sărit pe ea în Leicester. Un alt caz, considerat cel mai grav, s-a petrecut în County Durham, unde un bărbat costumat în clovn a ameninţat cu un cuţit patru copii care se întorceau de la şcoală.

Autorităţile britanice încurajează populaţia să raporteze astfel de situaţii, însă şi-au manifestat tototdată îngrijorarea că acest lucru va aglomera munca operatorilor de la serviciile de urgenţă.

Forţele de ordine din Wales au înregistrat într-un singur weekend 30 de sesizări legate de apariţia înfricoşătoare a persoanelor costumate în clovni, potrivit Daily Mail.

În Australia, mai multe astfel de apariţii au fost semnalate la sfârşitul săptămânii trecute, în statul Western Australia.

Un bărbat costumat în clovn a pus pe fugă, sâmbătă noaptea, un grup de adolescente până ce a fost dus la un post de poliţie din West Australia. Bărbatul în vârstă de 19 ani se pare că ar fi speriat fetele în apropierea unui centru comercial din Northam, nord-estul Perth, şi le-a fugărit circa 700 de metri înainte de a fi prins.

Haosul provocat de aceste tendinţe îşi pune amprenta asupra comunităţii clovnilor profesionişti, iar comunitatea clovnilor din Tucson, Arizona, a anunţat că va organiza, la 15 octombrie, un protest intitulat ‘Clown Lives Matter’, ca reacţie la fenomenul care terorizează comunităţile, potrivit Fox News.

”Mă tem pentru viaţa mea”, a declarat Jordan Jones, care lucrează în acest domeniu, potrivit Time.com. ”Oamenii se uită la mine ca şi cum aş fi un clovn care încearcă să le facă rău”, a mai spus acesta adăugând că se simte ameninţat de ”vânătoarea de clovni”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un nou fenomen creează isterii în masă în SUA, Canada şi UK. Autorităţile trag un SEMNAL DE ALARMĂ!