Antena Meniu Search
x

Un oficial guvernamental din India a ordonat golirea unui baraj pentru a-şi recupera telefonul. Îl scăpase în timp ce făcea un selfie

Un oficial guvernamental din India a fost suspendat din funcţie, după ce a ordonat golirea unui baraj pentru a-și recupera telefonul. A fost nevoie de trei zile pentru a scoate milioane de litri de apă, după ce Rajesh Vishwas a scăpat dispozitivul în timp ce își făcea un selfie. 

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 15:09

Un oficial guvernamental din India a ordonat golirea unui baraj pentru a-şi recupera telefonul
Un oficial guvernamental din India a ordonat golirea unui baraj pentru a-şi recupera telefonul - Twitter

În momentul în care a fost găsit, telefonul luase deja mult prea multă apă pentru a mai funcționa. Oficialul a declarat că dispozitivul conținea date sensibile ale guvernului și trebuia neapărat recuperat, dar a fost acuzat că și-a folosit abuziv poziția. Inspectorul alimentar și-a scăpat duminică telefonul Samsung, în valoare de aproximativ 1.200 de dolari, în barajul Kherkatta, potrivit BBC.

După ce scafandrii locali nu au reușit să-l găsească, el a plătit pentru a fi adusă o pompă de motorină. Acesta a spus că are permisiunea verbală de la un oficial să scoată ''puțină apă'' dintr-un canal din apropiere, adăugând că oficialul a spus că ''ar fi de fapt în beneficiul fermierilor care ar avea mai multă apă''.

Oficialul a scos în jur de două milioane de litri de apă din baraj

Pompa a funcționat timp de câteva zile, golind aproximativ două milioane de litri de apă - suficient pentru a iriga 6 km pătrați de teren agricol. Misiunea sa a fost oprită când un alt funcționar a sosit la faţa locului în urma unei plângeri. "A fost suspendat până la finalizarea anchetei. Apa este o resursă esențială și nu poate fi irosită astfel", a declarat Priyanka Shukla.

Rajesh Vishwas a negat că a folosit greșit funcţia sa și a spus că apa pe care a scurs-o provine din secțiunea de preaplin a barajului și ''nu este în stare utilizabilă''. Dar acțiunile sale au atras critici din partea politicienilor, inclusiv a vicepreședintelui național al partidului de opoziție BJP, care a scris pe Twitter: ''Când oamenii depind de cisterne pentru instalații de apă în verile toride, el a scos litri de apă care ar fi putut fi folosiți pentru irigare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un oficial guvernamental din India a ordonat golirea unui baraj pentru a-şi recupera telefonul. Îl scăpase în timp ce făcea un selfie