Antena Meniu Search
x

Foto Mamă din Ucraina, "ruşinată" că fiul ei s-a alăturat Rusiei şi a bombardat ţara. Tânărul a fost doborât şi capturat de armata Kievului

O mamă ucraineană, de-abia stăpânindu-şi lacrimile, a vorbit despre „durerea și rușinea” pe care a simţit-o când a aflat că fiul ei, pilot al unui avion luptă al armatei ruse, a fost capturat de ucraineni în timp ce îşi ataca propria ţară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2022, 16:03

Mamă din Ucraina, "ruşinată" că fiul ei s-a alăturat Rusiei şi a bombardat ţara. Tânărul a fost doborât şi capturat de armata Kievului - Twitter/ ArmedForcesUkr

Elena Golovenskaya mărturiseşte că a rămas şocată când a aflat cu groază că fiul ei, maiorul Aleksey Golovensky, ar fi atacat Ucraina, ţara sa natală. Într-un mesaj video difuzat de armata ucraineană, femeia a spus că a simțit „durere și rușine” și le-a cerut scuze compatrioților săi pentru acțiunile fiului ei.

Fiul său a fost capturat de armata ucraineană

Aleksey a fost capturat în zona Mykolaiv din sudul Ucrainei pe 5 martie. Le-a spus ucrainenilor că a zburat din Crimeea, unde efectua misiuni de „recunoaștere” pentru forțele aeriene ale Moscovei, relatează Daily Mail.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Imaginile difuzate de armata Ucrainei în weekend l-au arătat pe pilotul luat prizonier, Alexei Golovensky, stând în genunchi pe un câmp şi spunând că se predă. Ulterior, bărbatul a fost interogat și a apărut vineri în fața unei conferințe de presă organizată de Interfax, agenția națională de presă a Ucrainei. Elena Golovenskaya a spus că fiul ei servește ca pilot maior în unitatea de aviație navală a Rusiei și fusese trimis în misiune în orașul Saky din Crimeea ocupată de ruși.

Ea a explicat în materialul video: „Pe 5 martie 2022, în urma ordinelor penale ale comandamentului armatei ruse, a zburat la Mykolaiv. A fost doborât de apărarea aeriană ucraineană și capturat. Am aflat despre această știre din presă, urmărind un reportaj despre piloții doborâți”.

„Am fost copleșită de durere și rușine pentru fiul meu, am auzit în mod repetat urletul teribil al sirenelor de raid aerian din Kremenchug. Mi-a fost greu să înțeleg cum a fost posibil să îndeplinească ordinul comandantului cu privire la bombardarea Ucrainei. Desigur, sunt îngrijorată pentru fiul meu. Odată capturat, slavă Domnului că a supraviețuit. Îmi cer scuze poporului ucrainean și îmi cer scuze pentru fiul meu și pentru mine că nu am putut crește o persoană normală, demnă”, a conchis femeia.

Război Rusia - Ucraina, ziua 17

Trupele ruse continuă să atace teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând. Soldații lui Vladimir Putin şi-au extins pentru prima dată ofensiva spre vest, au atacat oraşele Dnipro și Luțk, în timp ce convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, care se îndrepta spre capitală, a fost "dispersat şi redesfăşurat". Autorităţile ucrainene au avertizat că situaţia din Mariupol este "critică" și nu se știe dacă ajutoarele vor putea ajunge în orașul încercuit. 

Ţintele forţelor ruse au fost reţeaua de electricitate şi hotelul emblematic al oraşului Cernihiv, precum şi aerodromul militar din Vasilkiv. De asemenea, Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că ruşii au bombardat o moschee în oraşul-port Mariupol. Peste 80 de adulţi şi copii, inclusiv cetăţeni turci, se refugiaseră în lăcaşul de cult. Şi un spital de oncologie a fost bombardat în Mariupol de armata rusă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Mamă din Ucraina, "ruşinată" că fiul ei s-a alăturat Rusiei şi a bombardat ţara. Tânărul a fost doborât şi capturat de armata Kievului