Antena Meniu Search
x

Un pilot al avionului doborât în Siria a fost salvat

Moscova avertizează că vor exista consecinţe serioase după ce Turcia a doborât, fără avertisment, un avion rusesc

Vezi și

Moscova avertizează că vor exista consecinţe serioase după ce Turcia a doborât, fără avertisment, un avion rusesc. NATO s-a reunit de urgenţă aseară, iar Vladimir Putin ia în calcul amplasarea unui scut anti-rachetă pe teritoriul Siriei.

În tot acest timp, cel de-al doilea pilot al aeronavei a fost salvat şi este acum în siguranţă la baza militară rusă din Siria. NATO, ONU şi Washington-ul şi-au exprimat susţinerea faţă de Turcia după ce aviaţia a doborât un avion militar rusesc acuzat că i-a încălcat spaţiul aerian. Există însă şi multe voci care sfătuiesc atât Ankara cât şi Moscova să îşi păstreze calmul. Rusia a declarat că aeronava era la mai bine de 1 kilometru, în Siria şi a avertizat că gestul Turciei nu va fi trecut cu vederea.

 Se presupune că unul dintre piloţi este mort. La fel şi un membru al trupelor speciale ruseşti, trimis în ajutorul echipei aflate la bordul elicopterului. Cel de-al doilea pilot ar fi fost salvat, potrivit ministerului rus al Apărării.

Celălalt pilot a reuşit să scape şi, potrivit celor mai recente informaţii, a fost preluat de armata siriană şi se va întoarce la baza aeriană rusă. Ankara a confirmat că Suhoiul a fost doborât de un avion F16, dar numai după ce piloţii ruşi au fost avertizaţi de zece ori, în decursul a cinci minute, că au încălcat spaţiul aerian al Turciei. Oficialii turci au prezentat şi o captură radar care arată traseul avionului rusesc. Nimeni nu ar trebui să se aştepte ca noi să tăcem în timp ce graniţele noastre sunt încălcate în mod repetat, iar drepturile noastre legale şi dreptul la independenţă ne sunt subminate. Nu avem nicio intenţie să tensionăm mai mult situaţia. Luna trecută, Ankara a avertizat Moscova, după ce un alt avion rusesc a intrat în Turcia. Aseară, Turcia a cerut o reuniune de urgenţă a NATO.

Americanii au calificat însă doborîrea avionului drept un incident ce priveşte doar Rusia şi Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un pilot al avionului doborât în Siria a fost salvat