Antena Meniu Search
x

Un republican, care a murit din cauza COVID-19, a câştigat alegerile pentru Camera Reprezentanţilor în Dakota de Nord

Un candidat republican, care a murit din cauza unor complicaţii asociate coronavirusului în urmă cu o lună, a câştigat alegerile pentru Camera Reprezentanţilor în Dakota de Nord, potrivit The Guardian.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.11.2020, 13:42

David Andahl a murit din cauza unor complicații asociate COVID-19
David Andahl a murit din cauza unor complicații asociate COVID-19 - Facebook
  • David Andahl a murit din cauza unor complicații asociate infecției cu coronavirus, pe 5 octombrie.
  • Un incident similar s-a petrecut și în România, în timpul alegerilor locale din 27 septembrie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

David Andahl a murit pe 5 octombrie, din cauza unor complicații asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2. Mama politicianului a declarat că fiul său, desi a avut "foarte mare grijă" în timpul pandemiei, a murit la patru zile după ce a fost internat la spital.

"Ținea foarte mult la comitatul său şi dorea să îmbunătăţească lucrurile. Inima lui bătea pentru agricultură. Voia să îi ajute pe agricultori şi pe lucrătorii din industria cărbunelui", a declarat Pat Andahl, potrivit New York Post.

Procurorul general din Dakota, Wayne Stenehjem, a explicat, după decesul republicanului, că acesta are dreptul să participle la procesul electoral, având în vedere că primii alegători şi-au trimis voturile cu 40 de zile înainte de data alegerilor.

„Dacă un candidat decedat primeşte majoritatea voturilor, atunci el este ales. Totuşi, acesta nu se califică, iar locul său rămâne vacantat, urmând să fie ocupat conform legii”.

Un incident similar s-a petrecut și în România, unde, la alegerile locale din 27 septembrie, primarul din Deveselu Ion Aliman, decedat din cauza COVID-19, a fost ales pentru un nou mandat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Un republican, care a murit din cauza COVID-19, a câştigat alegerile pentru Camera Reprezentanţilor în Dakota de Nord