Antena Meniu Search
x

Un rival al Neuralink pregătește testarea unui implant cerebral. Jeff Bezos şi Bill Gates finanţează compania

Compania de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, Neuralink, are un roul rival pe piaţă. Este vorba despre firma Synchron, finanțată de Jeff Bezos și Bill Gates. Compania se pregătește să recruteze pacienți pentru un studiu clinic la scară largă, iar cât de curând ar putea începe testele cu implanturi în creier, dedicate pacienților paralizați din cauza bolilor neurologice. Specialiştii spun că Synchron, cu sediul în New York, ar fi mult mai avansată în procesul de testare a implantului său decât Neuralink. 

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 08:48

Vezi și

La începutul anului, firma lui Musk a implantat cu succes unul dintre cipurile sale wireless în creierul unui om. Ambele firme își propun să conecteze creierul uman la computere pentru a intelege mai bine cum evolueaza afectiunile neurologice.

Synchron, un rival al companiei Neuralink a lui Elon Musk, se pregătește să recruteze pacienți pentru un studiu clinic extins. Compania vrea să obțină aprobarea comercială a dispozitivului său de implant cerebral.

Ce pacienţi sunt vizaţi

Directorul executiv al companiei, Thomas Oxley, a declarat pentru Reuters că aproximativ 120 de centre și-au manifestat interesul să participe la deschiderea unui registru online pentru pacienții care vor să se alăture studiului. "O parte a acestui registru este de a începe să le permită medicilor locali să vorbească cu pacienții cu deficiențe motorii", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Compania Synchron, cu sediul în New York, este mai avansată în procesul de testare a implantului său cerebral decât Neuralink. În cadrul studiului, cercetătorii se vor concentra pe testarea implantului la pacienți cu deficiențe motorii semnificative. Aceasta include persoane paralizate din cauza unor afecțiuni precum scleroza laterală amiotrofică (ALS), accident vascular cerebral sau scleroză multiplă.

Speranța este că implantul cerebral le va permite acestor pacienți să își recupereze o parte din abilitățile motorii pierdute sau să controleze dispozitive externe, cum ar fi computere, prin intermediul semnalelor cerebrale.

Compania așteaptă verdictul FDA

Compania a primit autorizația americană pentru efectuarea testelor preliminare în iulie 2021 și a implantat c succes dispozitivul la șase pacienți. Testele anterioare desfășurate în Australia pe patru pacienți nu au raportat efecte secundare grave.

În prezent, Synchron analizează datele colectate din studiul american pentru a definitiva planul studiului clinic extins. Totodată, compania așteaptă verdictul FDA privind continuarea cercetărilor.

Synchron, printre ai cărei investitori se numără miliardarii Jeff Bezos și Bill Gates, și Neuralink concurează pe o nișă a așa-numitelor dispozitive de interfață creier-calculator (BCI). Astfel de dispozitive folosesc electrozi care pătrund în creier sau se așează pe suprafața acestuia pentru a asigura comunicarea directă cu computerele. Nicio companie nu a primit aprobarea finală a FDA pentru a comercializa un implant cerebral BCI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un rival al Neuralink pregătește testarea unui implant cerebral. Jeff Bezos şi Bill Gates finanţează compania