Antena Meniu Search
x

Haos la Munchen, după atacul în care a căzut victimă și un român. Ce spun anchetatorii despre atacator

Un român se află printre victimele unui atac sângeros care a avut loc în această dimineaţă la Munchen. Un individ a atacat, la întâmplare, cu un cuţit.

Vezi și

Un român se află printre victimele unui atac sângeros care a avut loc în această dimineaţă la Munchen. Un individ a atacat, la întâmplare, cu un cuţit, mai mulţi oameni. Peste 500 de poliţişti au pornit în căutarea atacatorului.

Alarma s-a dat la ora 7:00 dimineaţa, ora României, în centrul capitalei Bavariei. Un individ înarmat cu un cuţit atacă oameni pe stradă, la întâmplare. Loveşte mişeleşte, din spate. Opt trecători sunt răniţi. Printre ei se află şi un român. 

După atac, suspectul, un bărbat de 33 de ani, a reuşit să fugă pe o bicicletă.

"Potrivit informaţiilor pe care le avem, ce putem spune este că atacatorul a acţionat singur. Individul a atacat la întâmplare, mai multe persoane, cu un cuţit.", spune purtătorul de cuvânt al poliţiei din Munchen.

Pe acelaşi subiect

A fost găsit câteva ore mai târziu, pe o stradă din oraş. Nu foarte departe de locul atacului. Sute de poliţişti înarmaţi până în dinţi l-au căutat, sprijiniţi de elicoptere. Timp de câteva ore, în întreg oraşul s-a instalat panica. Localnicii au fost sfătuiţi să nu iasă din case. Individul arestat este un cetăţean german cu antecedente penale. Cel mai probabil, cu afecţiuni psihice. A lovit chiar în oraşul în care locuieşte. 

Motivul atacului nu este cunoscut, însă poliţiştii exclud varianta unui act terorist. 

Incidentul de astăzi atrage însă atenţia asupra numărului tot mai mare de români implicaţi în atacurile armate înregistrate peste hotare. Doi logodnici au căzut victime teroristului care a intrat cu maşina în turiştii de pe podul Westminster de la Londra, în luna martie. Andreea cristea nu a supravieţuit.

Alţi patru conaţionali au fost răniţi în atentatul de pe La Rambla, în Barcelona, în august. Iar la începutul acestei luni, Luca, un român care locuia în Las Vegas, a fost împuşcat în atacul sângeros de la concert. Acum, starea lui e bună. 

Din fericire, în cazul românului din Munchen, ministerul de Externe de la Bucureşti anunţă că a fost rănit uşor, iar viaţa nu îi este pusă în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Haos la Munchen, după atacul în care a căzut victimă și un român. Ce spun anchetatorii despre atacator