Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Asistenta ucisă de rujeolă, la spitalul din Braşov, iubea copiii și era, la rândul ei, mamă

O asistentă medicală a căzut victimă epidemiei de rujeolă care a luat, până în acest moment, 35 de vieţi.

de Redactia Observator

la 21.10.2017 , 19:33

O asistentă medicală a căzut victimă epidemiei de rujeolă care a luat, până în acest moment, 35 de vieţi. Femeia care lucra în secţia de pediatrie a spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, s-a stins după mai multe săptămâni de comă profundă. Adriana Stoica a făcut cea mai gravă complicaţie pe care virusul o poate provoca - meningoencefalită rujeolică. Colegii ei au creat o echipă multi-disciplinară pentru a o salva, dar nu au mai putut face nimic. 

Adriana îşi iubea meseria şi iubea copii. Mamă la rândul ei, femeia mergea în saloanele celor mici fără mască de protecţie. Deşi era conştientă de riscul uriaş la care se supunea, nu voia să-i sperie şi mai tare pe copiii deja încercaţi de boală. Aşa ar fi contractat virusul care a ucis-o. 

În ciuda acestui fapt, femeia de 39 de ani s-a îmbolnăvit, iar la scurt timp, starea ei s-a agravat. A ajuns în comă la spitalul Militar din Capitală.

Vezi și

După două săptămâni, a fost transferată înapoi la Braşov, unde colegii ei au alcătuit o echipă multi-disciplinară, în încercarea de a-i salva viaţa. Din păcate însă, boala avansase mult prea mult. 

Femeia de 39 de ani este a 35-a victimă a virusului, de la începutul epidemiei de rujeolă. De atunci, în Braşov au fost înregistrate 750 de cazuri, iar în întreaga ţară, 9670 de oameni au fost infectaţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Asistenta ucisă de rujeolă, la spitalul din Braşov, iubea copiii și era, la rândul ei, mamă