Antena Meniu Search
x

Frizer român, eroul sărmanilor din Marea Britanie. Andrei îi tunde gratis pe oamenii fără adăpost

Un român este erou în Marea Britanie! Andrei este frizer şi îi tunde gratis pe oamenii cu venituri modeste din oraşul în care locuieşte.

Vezi și

Un român este erou în Marea Britanie! Andrei este frizer şi îi tunde gratis pe oamenii cu venituri modeste din oraşul în care locuieşte. Impresionaţi de gestul lui, jurnaliştii din Regat l-au numit îngerul păzitor al sărmanilor şi i-au dedicat numeroase articole.

Cu un stil vestimentar care nu trece neobservat şi un zâmbet de fotomodel, Andrei pare inabordabil la prima vedere. În spatele acestor aparenţe, românul de 33 de ani ascunde, însă, un suflet de aur. Stabilit de 8 ani în Portsmouth, unde îşi conduce propria afacere, hunedoreanul dedică o zi, două, pe lună, operelor caritabile. În acele zile, frizeria sa este deschisă oamenilor cu venituri modeste şi celor fără adăpost.

ANDREI BUDAI, frizer român în Marea Britanie:

Fiecare are povestea lui şi cred că avem şi noi de învăţat de la oamenii fără adăpost, pentru că sunt oameni trecuţi prin viaţă. Trebuie doar să îi ascultăm. Persoanele care au ajuns la mine in frizerie erau polonezi, români, englezi, scoţieni. 

În Statele Unite, mai mulţi stilişti, nume cunoscute chiar la Hollywood, au recurs la astfel de gesturi pentru oamenii străzii. Inspirat de gestul lor, românul s-a consultat şi cu preotul din localitate. Părintele îi este client şi găzduieşte în lăcaşul de cult oameni greu încercaţi de viaţă. Gestul lor nu a rămas fără ecou.

ANDREI BUDAI, frizer român în Marea Britanie:

Unul dintre clienţi mi-a cerut contactul părintelui Marcin şi a zis că si el poate să îi ajute cu mâncare deci se pare că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună.

Inginer de profesie, Andrei a plecat din ţara în 2010. Piaţa britanică nu era însă, deschisă românilor aşa că tânărul absolvent s-a recalificat. Din 2012 este stilist. Iar de anul trecut are propria afacere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Frizer român, eroul sărmanilor din Marea Britanie. Andrei îi tunde gratis pe oamenii fără adăpost