Un român implicat într-un jaf, în Irlanda de Nord, rămâne în arest

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 07.01.2021, 09:29.
Actualizat: 07.01.2021, 09:33

Marian Cristian Filip, un român de 23 de ani implicat într-un jaf produs în Irlanda de Nord, rămâne în arest, deşi bărbatul solicitase să fie eliberat pe cauţiune.

Românul implicat în acest caz are 23 de ani

Românului i-a fost refuzată eliberarea pe cauţiune

Hepta

Filip este acuzat că, împreună cu alţi doi bărbaţi, a pătruns într-un imobil din Ashley Avenue, Belfast, a bătut o femeie, a atacat-o cu un pistol cu electroşocuri până când victima aproape a leşinat, a legat-o cu o curea de o altă femeie şi a furat în jur de 2.000 de lire sterline.

Conform Belfast Telegraph, incidentul s-a produs în decembrie 2019. Filip a fost reţinut la scurt timp, însă lăsat în libertate. A dispărut pentru o perioadă la începutul anului trecut, însă a fost prins, iar de atunci se află în arest preventiv.

Românul a solicitat acum eliberarea pe cauţiune, însă magistraţii i-au refuzat această posibilitate de teamă ca el să nu fugă din nou.

Românul este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni

Filip este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, precum jaf în formă agravantă, vătămare corporală, deţinere de armă albă, distrugere, etc.

Românul neagă acuzaţiile. Dacă avocatul apărării susţine că nu există probe care să îl lege pe român de comiterea jafului respectiv, autorităţile locale îl acuză că şi-a îndepărtat în două rânduri brăţara montată pentru supraveghere, chiar dacă într-unul dintre cazuri a invocat faptul că brăţara s-a desprins după ce a dat jos o pereche de pantaloni foarte strâmţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.