Antena Meniu Search
x

Un roman mort pe un santier din Italia a fost aruncat la gunoi de patroni!

Mort pe un santier din Italia, un roman a fost aruncat la gunoi, ca un animal. Povestea a iesit la iveala dupa patru ani. Patru ani in care familia din Romania l-a asteptat acasa.

Vezi și

Politistii italieni s-au chinuit sa puna cap la cap piesele unui puzzle complicat si dupa patru ani, au descoperit amanuntele socante din spatele cazului. Barbatul era angajat la negru, suferise un accident de munca, iar patronii au preferat sa ii faca trupul disparut. Acasa, langa Bacau, sotia romanului a primit vestea cu lacrimi in ochi.

De patru ani, sotia lui Mihai Istoc nu mai are liniste. Din iunie 2009, sotul plecat la munca in Italia parca a intrat in pamant. Vestea de care se temea cel mai mult a venit zilele trecute.

De-abia acum s-a aflat ca el murise atunci. Si in perioada asta a stat unde a stat intr-o padure sau intr-o groapa de gunoi.

Barbatul are un frate care e in Italia. “Urmau sa se intalneasca, cred ca a doua zi dupa cum am inseles eu atunci, si el nu a mai aparut. Tot l-a cautat prin telefon, nu a raspuns. S-a dus la apartamentul unde locuia si acolo a iesit la iveala pentru ca nu a aparut nici pe acolo”, povesteste sotia victimei.

Singurii care puteau deslusi misterul, patronul la care Mihai Istoc lucra la negru, ca si zidar, si un prieten al italianului aveau tot interesul sa pastreze secretul. Ei insisi i-au facut trupul disparut ca sa nu fie trasi la raspundere pentru moartea lui. Romanul a murit dupa ce a cazut de pe o schela unde urcase fara hamuri. Trupul i-a fost, apoi, aruncat intr-o groapa de gunoi, fara vreun act de identitate. Acolo l-au gasit carabinierii, in stare avansata de descompunere.

“Este pentru prima data cand facem, in Asti, o reconstructie a trasaturilor unei persoane disparute. Cu ajutorul televiziunilor care vor difuza stirea speram sa gasim pe cineva care il cunoaste sau care l-a vazut macar si care ne-ar putea oferi informatii utile pentru a-l identifica”, a declarat Graziano Attimonelli, carabinier.

Un an au lucrat medicii legisti la reconstructia faciala. Iar inca trei sa il identifice, timp in care Mihai Istoc fost o fantoma in dosarele criminalistilor italieni. Cazul a fost redeschis anul trecut de Interpol. Toate disparitiile din regiunea Piemont au fost verificate, iar apropiatii oamenilor au fost interogati. Identificarea s-a facut pe baza probelor genetice recoltate de la membrii familiei. Cei doi patroni sunt acum anchetati pentru omor din culpa.

Potrivit unor estimari, zeci de mii de romani isi risca viata zi de zi in aceleasi conditii. Lucreaza fara acte si fara asigurare medicala in Peninsula.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un roman mort pe un santier din Italia a fost aruncat la gunoi de patroni!