Antena Meniu Search
x

Un rus condamnat pentru că şi-a decapitat iubita, graţiat după ce a luptat pe frontul din Ucraina: "E acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu"

Război în Ucraina. Autorităţile ruse au graţiat un bărbat care fusese închis pentru uciderea partenerei sale în 2021, după ce acesta a luptat mai puţin de trei luni în Ucraina, unde a ajuns după ce a fost recrutat din închisoarea în care îşi ispăşea pedeapsa, a relatat marţi canalul Dojd, preluat de agenţia EFE, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 21:01

Un rus condamnat pentru că şi-a decapitat iubita, graţiat după ce a luptat pe frontul din Ucraina: "E acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu"
- Profimedia - imagine ilustrativă

"După cum se spune, el este acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu. Este liber. A fost graţiat. Începe de la zero", a declarat mama sa, citată de sursa menţionată. Bărbatul graţiat, Viaceslav Samoilov, a fost condamnat în 2022 la 9 ani şi jumătate de închisoare după ce şi-a ucis partenera, Olga, în vârstă de 33 de ani, în apartamentul pe care îl împărţeau în regiunea Arhanghelsk (nord).

Vladimir Putin a confirmat la jumătatea lunii iulie că a graţiat deţinuţii recrutaţi

Samoilov, care a dezmembrat corpul victimei şi i-a ascuns capul şi membrele, a fost recrutat în închisoare şi a petrecut mai puţin de trei luni pe front, de unde s-a întors după ce a fost rănit. Mama bărbatului susţine că fiul ei ar fi plecat la război chiar dacă nu ar fi fost condamnat pentru crimă, aşa cum a făcut fratele său mai mic. "El tocmai s-a întors din spital. Încă nu poate lucra, îl dor braţul şi piciorul", a explicat ea.

Şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat recent că a încetat să mai recruteze bărbaţi în închisorile ruseşti, lucru pe care ministerul rus al Apărării ar continua să îl facă, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat la jumătatea lunii iulie că a graţiat deţinuţii recrutaţi pentru a lupta în ţara vecină. Zeci de mii de foşti deţinuţi ar fi murit în Ucraina de la începutul războiului, în februarie 2022, conform activiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Un rus condamnat pentru că şi-a decapitat iubita, graţiat după ce a luptat pe frontul din Ucraina: "E acum liber de păcat în faţa lui Dumnezeu"