Antena Meniu Search
x

Foto Un rus şi-a umplut frigiderul cu burgeri de la McDonalds, după ce compania şi-a suspendat activitatea în Rusia 

Un rus și-a umplut tot frigiderul cu burgeri McDonald’s, după ce a aflat că lanţul de restaurante se va închide în ţară. Compania a închis 850 de magazine în Rusia, ca răspuns în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.03.2022, 13:12

Un rus şi-a umplut frigiderul cu burgeri de la McDonalds, după ce compania şi-a suspendat activitatea în Rusia - Reddit

O fotografie, distribuită pe platforma de socializare Reddit, arată un frigider plin cu cel puţin 50 de burgeri McDonald’s, în încercarea rusului de a-şi face provizii „pe termen lung”.

Reacţionând la postare, unii oameni i-au spus că ar fi o „oportunitate bună de afaceri” dacă ar încerca să vândă bugerii, mai ales că au apărut deja anunţuri cu meniuri de la respectivul fast-food puse la vânzare cu preţuri exorbitante.

Un utilizator Reddit a scris: „Deci, ceea ce spui este că aceasta poate fi o investiție solidă pe termen lung, fără riscuri?” În timp ce un altul a spus: „Probabil ar putea să-i lase şi pe raft și tot ar fi buni luni de zile, iar un al treilea a glumit: „Dacă nu este pentru consumul personal, cu siguranță este o bună oportunitate de afaceri să vinzi burgeri vechi la un preț ridicat”.

Meniuri la McDonald's, vândute pe internet în Rusia

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, în urma veștii despre suspendarea activităţii în 850 de magazine McDonald’s din Rusia, mulți oameni au decis să încerce să facă profit și vând deja burgeri şi sosuri pe internet pentru cei care vor să beneficieze măcar de amintirea restaurantului cunoscut în întreaga lume. Un meniu cu doi burgări, două băuturi şi o plăcintă cu cireşe a fost pusă la vânzare pentru 7.500 de ruble ruseşti, echivalentul a 47 de lire sterline (potrivit cursului valutar de miercuri, ora 15:00)

Închiderea tuturor locațiilor McDonald’s din Rusia a fost anunțată marți, ca răspuns la conflictul dintre Rusia și Ucraina. Președintele și CEO-ul companiei, Chris Kempczinski, a declarat: „Conflictul din Ucraina și criza umanitară din Europa au cauzat suferințe de nespus oamenilor nevinovați. Ca urmare, ne alăturăm lumii pentru a condamna agresiunea și violența și ne rugăm pentru pace. În Rusia, avem angajaţi 62.000 de oameni care și-au pus inima și sufletul în brandul nostru McDonald’s pentru a-și servi comunitățile. Lucrăm cu sute de furnizori și parteneri locali, ruși, care produc mâncarea pentru meniul nostru și ne susțin brandul. Și deservim milioane de clienți ruși în fiecare zi care se bazează pe McDonald’s. În cei peste treizeci de ani în care McDonald’s a funcționat în Rusia, am devenit o parte esențială a celor 850 de comunități în care activăm. În același timp, valorile noastre înseamnă că nu putem ignora suferința umană inutilă care se desfășoară în Ucraina.”

Marți seara, un restaurant McDonald’s din Moscova s-a umplut de clienţi care doreau să se bucure de meniurile fast-food înainte ca lanţul să se închidă. Oprirea activităţii McDonald’s în Rusia se numără printre cele mai recente sancţiuni pe care companiile şi guvernele occidentale le-au impus ţării, după invazia în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un rus şi-a umplut frigiderul cu burgeri de la McDonalds, după ce compania şi-a suspendat activitatea în Rusia