Antena Meniu Search
x

Video KFC, McDonald’s, Pizza Hut, Heineken şi Starbucks îşi suspendă activitatea în Rusia

Proprietarul KFC și Pizza Hut, împreună cu Mothercare, Heineken și Universal Music Group, au devenit ultimele companii care au întrerupt afacerile în Rusia ca răspuns la invazia sa din Ucraina.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 15:41

Marile companii ale lumii își suspendă activităţile din Rusia
Marile companii ale lumii își suspendă activităţile din Rusia - Shutterstock/Profimedia

Decizia vine după ce o serie de mari branduri occidentale, inclusiv McDonald's, Starbucks, Coca-Cola și PepsiCo, au cedat presiunii opiniei publice și au suspendat operațiunile în Rusia. 

A spus că suspendă 70 de restaurante deținute de compania KFC din Rusia și finalizează un acord de suspendare a tuturor celor 50 de magazine Pizza Hut în parteneriat cu francizatul său principal.

Toate profiturile din operațiunile din Federația Rusă vor fi direcționate către scopuri umanitare. În special, Yum! Fundația Brands donează 1 milion de dolari Crucii Roșii pentru a sprijini cetățenii Ucrainei.

„La fel ca mulți din lume, suntem șocați și întristați de evenimentele tragice din Ucraina”, a spus compania într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

Yum! are 1.000 de restaurante KFC în Rusia, dintre care majoritatea sunt conduse în regim de  franciză. Compania suspendase deja toate investițiile și dezvoltarea restaurantelor în Rusia.

Pizza Hut și-a deschis primul magazin rusesc la începutul anilor 1990, iar fostul lider al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov a fost precizat într-una dintre reclamele companiei, din 1998.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi Heineken a declarat miercuri că a oprit producția și vânzarea de bere în Rusia, după ce a oprit anterior toate noi investiții și exporturi către această țară. Producătorul de bere olandez a luat măsuri imediate pentru împiedica toate operațiunile din Rusia.

Iar lanţul britanic de îmbrăcăminte pentru copii Mothercare a anunțat că toate afacerile din Rusia, inclusiv livrarea tuturor produselor, au fost suspendate. Partenerul său local a confirmat că va întrerupe imediat activitatea în 120 de magazine Mothercare, dar și online. Rusia reprezintă 20-25% din vânzările Mothercare la nivel mondial și contribuia cu aproximativ 500.000 de lire sterline pe lună la profitul grupului.

McDonald's a anunţat marţi că îşi va închide temporar restaurantele din Rusia. Lanţul de fast-food a spus că va continua să plătească salariile celor 62.000 de angajaţi ai săi din Rusia.

Tot marţi, Universal Music Group a declarat că suspendă toate operațiunile din Rusia și își închide birourile, alăturându-se astfel unui număr tot mai mare de companii care protestează împotriva agresiunii din Ucraina.

„Solicităm încetarea violenței din Ucraina cât mai curând posibil”, a spus Universal Music într-un comunicat publicat pe universalmusic.com. „Aderăm la sancțiunile internaționale și, împreună cu angajații și artiștii noștri, am colaborat cu grupuri dintr-o serie de țări (inclusiv SUA, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Germania, Republica Cehă și Ungaria) pentru a sprijini eforturile de ajutor umanitar pentru aduce suport urgent refugiaților din regiune.”

Starbucks, Coca-Cola şi Pepsi au anunţat la rândul lor că îşi întrerup activitatea în Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » KFC, McDonald’s, Pizza Hut, Heineken şi Starbucks îşi suspendă activitatea în Rusia