Antena Meniu Search
x

Video Un satelit al NASA s-ar fi dezintegrat deasupra Kievului. Americanii nu confirmă incidentul

Un flash observat pe cerul Kievului, care a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare, a fost provocat de căderea unui satelit NASA, potrivit administraţiei capitalei ucrainene, informează joi AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 09:29

Un satelit al NASA s-ar fi dezintegrat deasupra Kievului. Americanii nu confirmă incidentul
- Profimedia - imagine ilustrativă

Miercuri seara,"în jurul orei 22:00 (19:00 GMT), s-a observat strălucirea unui obiect aerian pe cerul Kievului", a declarat şeful administraţiei militare a capitalei Ucrainei, Serhii Popko, pe Telegram. "Conform informaţiilor iniţiale, acest fenomen este consecinţa căderii unui satelit NASA pe Pământ", a adăugat el.

NASA nu confirmă incidentul

Agenţia spaţială americană a anunţat la începutul săptămânii că un satelit cu o greutate de aproximativ 300 de kg va reveni miercuri în atmosferă la o oră necunoscută. Satelitul Rhessi, folosit pentru observarea erupţiilor solare, a fost lansat pe orbita joasă a Pământului în 2002, iar utilizarea sa a încetat în 2018, potrivit NASA. Un jurnalist AFP a observat un fulger pe cer, care nu a fost urmat de niciun sunet.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alerta aeriană a fost activată, a subliniat Popko, precizând totodată că "apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune". La scurt timp, Forţele Aeriene Ucrainene au susţinut, de asemenea, că flash-ul a avut "legătură cu căderea unui satelit/meteorit", afirmând totodată că acest lucru nu a fost încă clarificat. "Reţelele sociale se distrează răspândind meme cu farfurii zburătoare, dar vă rugăm să nu folosiţi sigla oficială a Forţelor Aeriene pentru a crea meme", a adăugat forţa.

Luni, într-un comunicat, NASA a spus că se aşteaptă ca cea mai mare parte a satelitului Rhessi să fie distrus în momentul intrării în atmosferă."Dar este de aşteptat ca unele componente să supravieţuiască", a spus agenţia spaţială americană, adăugând că riscul de a răni pe cineva pe Pământ este scăzut, de aproximativ o şansă la 2.467.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un satelit al NASA s-ar fi dezintegrat deasupra Kievului. Americanii nu confirmă incidentul